To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

5.178 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες

Με 5.178 συμβασιούχους έργου και ορισμένου χρόνου θα ενισχυθούν άμεσα οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να καλύψουν τις έκτακτες ή τις εποχικές ανάγκες τους σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, από το σύνολο των θέσεων οι 1.152 αφορούν ειδικότητες που θα αμείβονται από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους των ΟΤΑ, ενώ οι υπόλοιπες 4.026 θέσεις θα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων.




Το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί θα είναι κυρίως εργάτες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου αλλά και προσωπικό για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και ειδικότητες που θα έπρεπε να προσληφθούν εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, όπως ναυαγοσώστες και γυμναστές.

Η έγκριση των νέων θέσεων έρχεται μετά την αποστολή των αιτημάτων των ΟΤΑ για τις προσλήψεις που επιθυμούν να προβούν για όλο το έτος, μετά από εγκύκλιο που είχε στείλει το υπουργείο Εσωτερικών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες προκηρύξεις πρόκειται να εκδοθούν μέχρι το Πάσχα, λόγω προεκλογικής περιόδου. Η έγκρισή τους θα γίνει από το ΑΣΕΠ και στη συνέχεια ο κάθε φορέας θα δημοσιεύει τον διαγωνισμό του και θα καθορίζει την προθεσμία για τις αιτήσεις των υποψηφίων.

(Πηγή: Έθνος)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: