To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

337 προσλήψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας

«Πρόσω ολοταχώς» για 337 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ένστολου και πολιτικού) βάζει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέτος θα γίνουν 278 προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα και 59 προσλήψεις διοικητικού προσωπικού (κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) στις υπηρεσίες του υπουργείου.




Μέχρι το Πάσχα εκτιμάται πως θα βγουν οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί του Λιμενικού Σώματος για Υπαξιωματικούς και Λιμενοφύλακες, που είχαν «παγώσει» λόγω της καθυστέρησης ψήφισης του νομοσχεδίου για τα «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» που περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή τους.

Σύμφωνα με το ν/ς που συζητείται ήδη στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, προκύπτουν νέα δεδομένα στους διαγωνισμούς του Λιμενικού και συγκεκριμένα:
•η βαθμολογία των προσληφθέντων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό
• ορίζεται παράβολο ύψους 10 ευρώ για κάθε αίτηση συμμετοχής που θα υποβάλουν οι υποψήφιοι
• οι υποψήφιοι απαιτείται να διαθέτουν καλή γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας και πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ
• αποκλείονται οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον διαγωνισμό των Υπαξιωματικών, και
• τα όρια ηλικίας διαμορφώνονται στα 26 έτη (για τους υποψήφιους Λιμενοφύλακες), στα 28 έτη (για τους πτυχιούχους αξιωματικούς) και στα 32 έτη (αν οι υποψήφιοι προέρχονται από τους εν ενεργεία Λιμενοφύλακες).

Οι άλλοι διαγωνισμοί
Οι θέσεις των Αξιωματικών θα προκηρυχθούν μετά το καλοκαίρι, αφού ορκιστεί η προηγούμενη εκπαιδευτική σειρά και πιθανότατα θα καλυφθούν από τους πίνακες επιλαχόντων του περσινού διαγωνισμού. Οσο για τους 59 πολιτικούς υπαλλήλους, ο διαγωνισμός τους θα διεξαχθεί από το ΑΣΕΠ, αμέσως μόλις υποβληθεί το αίτημα με την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα.

(Πηγή: Έθνος)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: