To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Σχέδιο για µείωση των φόρων

Αλλαγή στο µείγµα οικονοµικής πολιτικής θα επιχειρήσει η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήµου µε το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστηµα το οποίο θα περιλαµβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις σε τοµείς που έπληξαν την οικονοµική δραστηριότητα, όπως ο ΦΠΑ και οι φόροι στα ακίνητα.

«Γνωρίζουµε τι δεν δούλεψε» ση µειώνουν κυβερνητικές πηγές αναφερόµενες στη φορολογική επιδροµή της τελευταίας διετίας για να κλείσουν οι τρύπες του προϋπολογισµού, η οποία όµως οδήγησε στον στραγγαλισµό της οικονοµικής δραστηριότητας. Ετσι, η µείωση του ΦΠΑ, των έκτακτων εισφορών, των ειδικών φόρων κατανάλωσης, των επιβαρύνσεων στα ακίνητα και των χαρατσιών βρίσκονται στο τραπέζι.

Οσον αφορά τον περιορισµό των ελλειµµάτων, αυτός θα επιχειρηθεί κυρίως από τη συρρίκνωση των εξόδων. Αλλωστε, η πολιτική των φορολογικών επιδροµών αποδείχθηκε αναποτελεσµατική, αφού το έλλειµµα παραµένει υψηλό εξαιτίας της αδυναµίας των προηγούµενων κυβερνήσεων του ΠαΣΟΚ να κλείσουν τις µαύρες τρύπες των δηµόσιων δαπανών και να βάλουν πάτο στο βαρέλι.

(Πηγή: Το Βήμα)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: