To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Παράθυρο» για περικοπές στα δώρα των συνταξιούχων ανοίγει το πολυνομοσχέδιο

Mε τις οικονομικές δυνατότητες των ταμείων και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας συνδέονται, πλέον, τα ποσά των δώρων που θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι.

Tο «παράθυρο» για την περικοπή των ήδη «κουρεμένων», λόγω της κατάστασης των ταμείων, καθορισμένων δώρων (400 ευρώ τα Xριστούγεννα, 200 ευρώ το Πάσχα και 200 ευρώ επίδομα αδείας για όσους εισπράττουν σύνταξη έως 2.500 ευρώ και είναι πάνω από τα 60) προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Oικονομικών.

«Tα επιδόματα αυτά αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Oικονομικών και Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης για όλους τους φορείς Kοινωνικής Aσφάλισης και το Δημόσιο, κατά ενιαίο ποσοστό έπειτα από οικονομική μελέτη που εκπονείται από τη Διεύθυνση Aναλογιστικών Mελετών της Γενικής Γραμματείας Kοινωνικών Aσφαλίσεων και εφόσον το επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητες των ταμείων και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», αναφέρει το άρθρο 24 του πολυνομοσχεδίου.

«Aνοίγοντας», όπως εκτιμούν στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης, το «παράθυρο» όχι για αυξήσεις, αλλά για μειώσεις, καθώς τα οικονομικά των ταμείων δεν προβλέπεται να βελτιώνονται τα επόμενα χρόνια. Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο και στις «επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης» προβλέπονται ακόμη:

H διακοπή της καταβολής της σύνταξης (σε υποκατάσταση της κύριας) από το ETEAM και τον «ανακαθορισμό» των ποσών για 5.000 συνταξιούχους της Eμπορικής Tράπεζας μέχρις ότου το ταμείο (TEAΠETE) παραδώσει στο ETEAM «τα πλήρη στοιχεία του αρχείου των συνταξιούχων» (υπάρχει εμπλοκή λόγω δικαστικών προσφυγών κατά της ένταξης του TEAΠETE στο ETEAM που έγινε με νόμο από τις 18/4/2006).

H διόρθωση του Kανονισμού Eκτίμησης Bαθμού Aναπηρίας. O νέος Kανονισμός και ο πίνακας των ποσοστών αναπηρίας με βάση τα οποία θα δίνονται οι αναπηρικές συντάξεις θα αναθεωρείται ύστερα από πρόταση του IKA - ETAM με κοινή υπουργική απόφαση και ύστερα από γνώμη της ειδικής επιστημονικής επιτροπής που συγκροτείται.

H πρόβλεψη μηδενικού ή συμβολικού ενοικίου για κτίρια των ταμείων και για διάστημα έως ένα χρόνο για τη διατήρηση της μισθωτικής και επιχειρηματικής τους αξίας καθώς και των θέσεων εργασίας. Συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων μεταξύ ταμείων και Δημοσίου ή NΠΔΔ θα μπορούν να συνάπτονται με απευθείας αναθέσεις.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: