To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Υπό προϋποθέσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 60 δόσεις

Μόνο όσοι οφειλέτες Δημοσίου αδυνατούν να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις θα έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής σε περισσότερες δόσεις που μπορεί να φθάσουν και τις 60.

Αυτό προβλέπεται προσθήκη της τελευταίας στιγμής που έκανε στο πολυνομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου.

Έτσι η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 60 δόσεις θα χορηγείται υπό προϋποθέσεις.

Ειδικότερα η δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ρυθμίζονται σε 49 έως 60 δόσεις με απαλλαγή από το 25% των προσαυξήσεων θα παρέχεται εφόσον οι φορολογούμενοι προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία τους για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο. Τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν την αδυναμία του οφειλέτη να αποπληρώσει τα χρέη τους σε λιγότερους μήνες θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλου. Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλέτες προκειμένου να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην εφορία τους μέχρι τι 29 Φεβρουαρίου. Οσοι πληρώσουν εφάπαξ το σύνολο των χρεών τους θα έχουν πλήρη απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Οι δόσεις σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που μπορούν να επιλέξουν οι οφειλέτες κλιμακώνονται ως εξής:

- σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 90% των προσαυξήσεων.

- σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 75% των προσαυξήσεων.

- σε 25 έως 36 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 60% των προσαυξήσεων.

- σε 37 έως 48 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 45% των προσαυξήσεων.

Όσοι αποδείξουν ότι βρίσκονται σε αδυναμία από σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 25% των προσαυξήσεων.

Σημειώνεται ότι κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 100 ευρώ.

Εξάλλου ανοίγει την επόμενη Τετάρτη ο διάλογος με τα κόμματα για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. Ηδη ο υπουργός Οικονομικών απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη με την οποία τους καλεί να ορίσουν τους εκπροσώπους που θα συμμετάσχουν στο διάλογο για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στο τραπέζι του διαλόγου, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών χθες από τη Βουλή, βρίσκονται ακόμη και φορολογικές ρυθμίσεις που έχουν ψηφισθεί τα τελευταία δυο χρόνια. «Στην πραγματικότητα έχουμε να απαντήσουμε σε 15-20 πολύ μεγάλα ερωτήματα, για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, το ΦΠΑ, το φόρο επί του κεφαλαίου και σε άλλα δέκα ερωτήματα για τη φορολογική διοίκηση».

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: