To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων με συνοπτικές διαδικασίες

Σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, προχωρεί το υπουργείο Υγείας, μεταδίδει τo iatronet.gr.

Με τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, δίνει το δικαίωμα ελεύθερης διημέρευσης ή διανυκτέρευσης, με μία απλή αίτηση.

Η τροπολογία, που αναμένεται να ψηφισθεί την Τρίτη, αναφέρει τα εξής:

"Φαρμακοποιοί, οι οποίοι κατόπιν επιλογής τους, εργάζονται πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη.

Με την υποβολή της δήλωσης, νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου εργασίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας".

"Συμφέροντα"

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος χαρακτηρίζει καταστροφική, απαράδεκτη και παράνομη την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του ωραρίου των φαρμακοποιών:

"Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας αυτής που σκοπό δεν έχει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αλλά λίγων γνωστών και συγκεκριμένων συμφερόντων".





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: