To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Venture capital χρηματοδοτεί με έως και 191.000€ την έναρξη επιχειρήσεων πληροφορικής

Η HackFwd, μια pre-seed εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών με έδρα τη Γερμανία, ξεκινά τη δράση της στην Ελλάδα και δέχεται προτάσεις από ελληνικές start-ups που χρειάζονται χρηματοδότηση μέχρι €191.000 (ανάλογα με τον αριθμό των ιδρυτών).

Δεν πρόκειται, ουσιαστικά, για κρατική χρηματοδότηση, αλλά για ένα venture capital (ιδιωτικά κεφάλαια που επενδύουν σε καινοτόμες ιδέες) το οποίο χρηματοδοτεί με έως και 191.000€ την έναρξη επιχειρήσεων Computer Software, πληροφορικής, internet και τεχνολογίας, και συμμετέχει στην εταιρική σύνθεση. Ουσιαστικά, ξεκινάτε την επιχείρησή σας κάνοντας συνέταιρο την HackFwd.

Τι χρηματοδοτείται
Η HackFwd είναι ένα καθαρά product-oriented pre-seed fund. Το λέει και το όνομά της άλλωστε, "Hack". Συνεπώς η δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα έχει να κάνει με αναζήτηση υψηλού επιπέδου developers με έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες. Είναι απαραίτητο επίσης η start-up να έχει και ένα πρώτο business plan με τη βασική ιδέα, την αγορά στην οποία θέλει να κινηθεί και ξεκάθαρους τρόπους για να βγάλει λεφτά το προϊόν της. Η HackFwd έχει μάλιστα φτιάξει ένα ειδικό online tool το οποίο θα βοηθήσει τις start-ups να στήσουν τις βασικές παραμέτρους ενός business plan, εντελώς δωρεάν.

Τι δίνει/παίρνει;
Έως €191.000 ανάλογα με τoν αριθμό των ιδρυτών. Εάν είναι ένας, θα πάρει €91.000, εάν είναι δύο €141.000, ενώ αν είναι τρεις €191.000. Η HackFwd θα πάρει το 27% της εταιρίας, ενώ ένα 3% πηγαίνει στους ανθρώπους που βοήθησαν την start-up (Referrers/Advisors). Οι ιδρυτές της start-up θα είναι οι "κύριοι" της ιδέας τους με το 70% της εταιρείας. Μαζί όμως με τη χρηματοδότηση θα τους προσφερθεί και μία άλλη σημαντική υπηρεσία: βοήθεια σε όλα τα νομικά και οικονομικά θέματα της start-up αλλά και πρόσβαση σε ένα από τα καλύτερα δίκτυα Mentors και Experts στην Ευρώπη.

Λεπτομέρειες εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι για επιδοτήσεις, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: