To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Με τα ...χαρούπια νίκησε την οικονομική κρίση!

Είχατε σκεφτεί ποτέ να ασχοληθείτε με τα... χαρούπια; Υπάρχουν παντού σε αφθονία στην Ελλάδα, θέλουν ελάχιστη φροντίδα και... ναι, μπορούν να σας εξασφαλίσουν ένα καλό εισόδημα σε δύσκολους καιρούς.

Κάτι ξέρει ο κύριος Ηλίας Μανούσακας που ασχολήθηκε επαγγελματικά με τα χαρούπια και έφτιαξε μάλιστα μια πρωτοπόρα μονάδα επεξεργασίας στην Κρήτη, για να αξιοποιήσει αυτό τον ανεκμετάλλευτο θησαυρό.

Με μηχανήματα που σχεδόν στο σύνολό τους είναι δικές του πατέντες, κατάφερε να δημιουργήσει πολλούς κωδικούς προϊόντων για τελική χρήση από τον καταναλωτή, όπως διαβάζουμε στο FlashNews.

Υποκατάστατο καφέ, σιρόπι, κακάο, τσάϊ, αλέυρι ακόμα και ρακή είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που μπορεί να παράξει από το χαρούπι, στην πρότυπη μονάδα του στην Αργυρούπολη του Ρεθύμνου.

Όπως εξηγεί ο κύριος Μανούσακας οι λοβοί των χαρουπιών μαζεύονται πριν από τις χειμερινές βροχές. Τα χαρούπια καθαρίζονται με αέρα για να αφαιρεθούν όλα τους τα φύλλα καθώς και τα μικρά κλαδιά. Μετά καθαρίζονται με υγρό και στεγνό καθαρισμό για να εξασφαλιστεί η ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Μετά σπάνε και ο λοβός του χαρουπιού κόβεται σε μικρότερα κομμάτια για να βγει ο σπόρος. Οι λοβοί περνούν από νέα επεξεργασία για να δημιουργηθεί το ευρύ φάσμα των προϊόντων από χαρούπι...

Ήδη ο κ. Μανούσακας κινείται δραστήρια για την τελειοποίηση των συστημάτων παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων από χαρούπι τα οποία ήδη διαθέτει σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων αλλά και σε αγορές του εξωτερικού, δείχνοντας τον δρόμο για εναλλακτικές μορφές επενδύσεων που μπορούν να αποφέρουν μεγάλο όφελος...

Οι ενδιαφερόμενοι για αγροτικές επιδοτήσεις, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: