To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Νέες τραπεζικές υπηρεσίες για αγορές άνω των 3.000 ευρώ χωρίς μετρητά

Καινοτόμες λύσεις για όσους θέλουν να κάνουν αγορές άνω των 3.000 ευρώ και δεν διαθέτουν μπλοκ επιταγών ή πιστωτική κάρτα με μεγάλο όριο, «ρίχνουν» στην αγορά οι τράπεζες.

Καθώς, με τα νέα μέτρα, οι αγορές άνω των 3.000 ευρώ δεν θα γίνονται πλέον με μετρητά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναζητούν τρόπους προκειμένου να διευκολύνουν τους πελάτες τους.

Χρεωστικές κάρτες με αυξανόμενο όριο, προπληρωμένες πιστωτικές και μια σειρά από άλλες καινοτομίες βρίσκονται ήδη «στο συρτάρι» των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και είναι ζήτημα ημερών μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ήδη μάλιστα ορισμένες τράπεζες έχουν ξεκινήσει τη διάθεση των σχετικών προϊόντων, ενώ πραγματοποιούν ακόμη και διαγωνισμούς, προκειμένου να «πείσουν» πελάτες δικούς τους, αλλά και άλλων τραπεζών να τις προτιμήσουν στις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές.

Για παράδειγμα, η Γενική Τράπεζα επιτρέπει στους πελάτες της να μεταβάλλουν το όριο συναλλαγών της χρεωστικής κάρτας τους κάθε φορά που θέλουν να πραγματοποιήσουν μια αγορά μεγαλύτερου ποσού από το όριο της κάρτας τους, απλά καλώντας στο τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών. Για να πραγματοποιηθεί η αύξηση του ορίου, θα πρέπει το υπόλοιπο του λογαριασμού να υπερβαίνει το ποσό του ορίου που αιτείται. Με τον τρόπο αυτό, το όριο της χρεωστικής κάρτας αυξάνεται άμεσα, ανάλογα με το ποσό της αγοράς.

Επιπλέον, η GENIKI Bank διοργανώνει διαγωνισμό για τους κατόχους χρεωστικών καρτών της με μηνιαία κλήρωση για ένα Smartphone τελευταίας γενιάς. Από 1η Μάιου έως 31 Ιουλίου, κάθε αγορά που θα πραγματοποιείται με τη GENIKI Cash 365 Maestro, ανεξαρτήτως ποσού, θα ισοδυναμεί με μια συμμετοχή στο διαγωνισμό. Όσο περισσότερες φορές οι πελάτες χρησιμοποιήσουν την GENIKI Cash 365 Maestro για τις αγορές τους, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητές τους να κερδίσουν.

Παράλληλα, μια σειρά από άλλες τράπεζες ήδη διαθέτουν προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες, τις οποίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να χρησιμοποιήσουν και για να πραγματοποιήσουν αγορές στις οποίες δεν επιτρέπονται τα μετρητά.
Οι προπληρωμένες πιστωτικές έρχονται «φορτωμένες» με συγκεκριμένο ποσό- μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 10.000 ευρώ- και μπορεί να χρησιμοποιηθούν για κάθε τύπου αγορές, ψηφιακές και μη. Σε σχέση με τις παραδοσιακές πιστωτικές κάρτες, έχουν το πλεονέκτημα πως το υπόλοιπό τους είναι συγκεκριμένο και, άρα, η «ζημιά» που μπορεί να πάθει κάποιος αν τα στοιχεία του διαρρεύσουν είναι ελάχιστη έως μηδενική. Δηλαδή, αν κάποιος σχεδιάζει να αγοράσει αγαθά αξίας 300 ευρώ, μπορεί να «φορτώσει» μόνο αυτό το ποσό στην κάρτα του.

Έτσι, για παράδειγμα, μπορεί κανείς να έχει μια προπληρωμένη κάρτα, να την «φορτώνει» με μετρητά από τον τραπεζικό του λογαριασμό, είτε ηλεκτρονικά είτε στο κατάστημα της τράπεζας, είτε ακόμη και με ζεστό χρήμα, και στη συνέχεια πραγματοποιεί την αγορά χωρίς πρόβλημα.

(πηγή: bankingnews.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: