To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Διπλό όφελος από τη ρύθμιση οφειλών σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Τα «μπόνους» για τους οφειλέτες περιγράφει εγκύκλιος που εξέδωσε το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με αφορμή τη (συνεχιζόμενη) διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Διπλό όφελος (ασφαλιστική ενημερότητα + αναστολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης) θα έχουν όσοι υποβάλλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αιτήσεις για το διετή διακανονισμό (σε περισσότερες και μικρότερες δόσεις έως 31/12/2012) των οφειλών τους έως τις 31/12/2010 από ασφαλιστικές εισφορές, συμπεριλαμβανομένου και του δώρου των Χριστουγέννων.

Βεβαίωση
Στους εργοδότες που τηρούν τους όρους του διακανονισμού χορηγείται για κάθε χρήση (π.χ. είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο, ΝΠΔΔ κ.λπ., δανειοδότηση από τραπεζικά ιδρύματα) βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, δίμηνης διάρκειας, χωρίς καμία παρακράτηση (ποσό ή ποσοστό). Το ίδιο θα ισχύει και για είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ προμηθευτών ή συμβεβλημένων με το Ίδρυμα επιχειρήσεων (φαρμακεία, νοσοκομεία, κλινικές, τεχνικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης κ.λπ.).

Στους ανάδοχους δημοσίων έργων, ωστόσο, κατά τη χορήγηση βεβαίωσης για είσπραξη λογαριασμού δημοσίου έργου, ακόμη και αν έχουν υπαχθεί στο διακανονισμό και τηρούν τους όρους, θα χορηγείται βεβαίωση οφειλής με το σύνολο του υπολοίπου οφειλόμενου ποσού. Για τους εργοδότες που υποβάλλουν αίτηση μετά την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλ. από τις 31/3/2011 και μετά, «παγώνει» οποιαδήποτε ενέργεια αναγκαστικής είσπραξης, ανακαλούνται όσες πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης έχουν διενεργηθεί και αναστέλλεται η ποινική δίωξη.

Διατηρούνται, όμως, οι επιβληθείσες κατασχέσεις και οι εγγραφείσες υποθήκες σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών. Στις περιπτώσεις αυτές θα χορηγούνται βεβαιώσεις στους εργοδότες, προκειμένου να προσκομίζονται από τους τελευταίους στην υπηρεσία ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ. Μετά την 1/1/2013 (με τη λήξη του διετούς διακανονισμου) εφόσον δεν έχει εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής έως την 31/12/2012, παύει η περίοδος αναστολής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και το υπόλοιπο της οφειλής.

Προθεσμία
Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 6 Μαΐου παρατείνει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ την προθεσμία υποβολής, μέσω διαδικτύου, των ΑΠΔ του πρώτου διμήνου του 2011 για όλους τους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως τελευταίου ψηφίου Αριθμού Μητρώου. Τέλος, στα 92,79 ευρώ (από 90 ευρώ) αυξάνεται, αναδρομικά από την 1/1/2011, η εισφορά των παλαιών (μέχρι 31/12/1992) ασφαλισμένων του Ταμείου ναυτικών και τουριστικών πρακτόρων του ΟΑΕΕ υπέρ του κλάδου ασθενείας.

(πηγή: Ημερησία)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: