To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Τι προβλέπει το σχέδιο για τη μείωση των φόρων

Τη στροφή σε πολιτικές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα δείξουν στην πράξη τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Πλέον το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο για τη μείωση των φόρων προκειμένου να ανακουφιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά μετά και την φετινή φοροεπιδρομή.




Έτσι το οικονομικό επιτελείο μελετά προτάσεις προς την τρόικα εφόσον τα στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας για το 9μηνο θα είναι θετικά προκειμένου να μην σταλεί το μήνυμα ότι η Αθήνα χαλαρώνει τις προσπάθειες της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μελετάται, λοιπόν, να μειωθεί σταδιακά η έκτακτη εισφορά που «πνίγει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Αρχικά η μείωση εξετάζεται να είναι κατά 50% και ανάλογα με τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας να επέλθει και νέα μείωση.

Επιπλέον εξετάζεται και η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο. Το βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς υπέρ της κατάργησης του μέτρου είναι ότι η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα, καθώς μειώθηκε η κατανάλωση. Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% τόνωσε τα έσοδα και θα διατηρηθεί.

Φυσικά όλα θα εξαρτηθούν από τις απαντήσεις της τρόικας και οι πρώτες αντιδράσεις των ελεγκτών αναμένεται να καταγραφούν κατά την επίσκεψη τους στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα πριν από την αξιολόγηση του φθινοπώρου. Ήδη το ΔΝΤ έχει ζητήσει στην έκθεση του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τη λήψη νέων μέτρων. Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα, Πόουλ Τόμσεν δεν απέκλεισε να μειωθούν ορισμένοι φορολογικοί συντελεστές που φέρνουν «ασφυξία» στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

(Πηγή: real.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: