To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία σε τουριστικές περιοχές

Το σχέδιο δράσης με στοχευμένους ελέγχους σε όλη την ελληνική επικράτεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ελέγχου.

«Από την Παρασκευή θα είμαστε παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, σε κάθε μικρή και μεγάλη επιχείρηση- τόνισε ο κ. Βρούτσης. Οριστικοποιήσαμε την επόμενη φάση του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας που θα διαρκέσει έως και τα μέσα Οκτωβρίου».




Επισημαίνεται ότι πλέον ο έλεγχος της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας θα γίνεται με ενιαίο τρόπο από την Επιθεώρηση Εργασίας και την ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ με σκοπό τις μέγιστες δυνατές συνέργειες.

Πιο συγκεκριμένα, Ειδικός Επιθεωρητής Εργασίας ή Επιθεωρητής Εργασίας του ΣΕΠΕ ή Ελεγκτής της ΕΥΠΕΑ που διαπιστώνει τη μη αναγραφή εργαζομένου στον ισχύοντα πίνακα προσωπικού που τηρείται από τον εργοδότη, επιβάλλει διοικητική κύρωση (πρόστιμο), κατά δέσμια αρμοδιότητα, χωρίς προηγούμενη πρόσκλησή του για παροχή εξηγήσεων ως κατωτέρω:

Παράβαση: Μη αναγραφή εργαζομένου στον πίνακα προσωπικού

Επιβαλλόμενο πρόστιμο: ο κατώτατος νόμιμος νομοθετημένος μισθός, μη προσαυξημένος για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί (18) δεκαοκτώ μήνες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο − υπάλληλο και το κατώτατο νόμιμο νομοθετημένο ημερομίσθιο, μη προσαυξημένο για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί τετρακόσιες τρεις (403) ημέρες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο − εργατοτεχνίτη, ανάλογα με την ηλικιακή διάκριση που θεσπίζει η υποπαράγραφος ΙΑ 11 του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012.

Συγκεκριμένα, για υπάλληλο ηλικίας άνω των 25 ετών, με μισθό 586,08 ευρώ, επί 18 μήνες εργασίας, το πρόστιμο διαμορφώνεται στα 10.549,44 ευρώ. Για υπάλληλο κάτω των 25 ετών, το πρόστιμο ανέρχεται στα 9.197,10 ευρώ (510, 95 ευρώ ο μισθός επί 18 μήνες).

(Πηγή: protothema.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: