To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Οι φόροι που θα πληρώσουμε μέχρι το τέλος του έτους

Αντιμέτωποι με την πληρωμή φόρων που αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ θα βρεθούν οι φορολογούμενοι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ειδικότερα από τον Ιούλιο θα αρχίσουν να πληρώνονται:




• Τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων που θα ενσωματώνουν έως και τέσσερις διαφορετικούς φόρους: τον φόρο για τα εισοδήματα του έτους 2013, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα επιβληθεί με συντελεστές 1% έως 4% στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που θα επιβληθεί στους έχοντες αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.

• Το νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησία Ακινήτων που θα πληρώσουν περίπου 5 εκατ. νοικοκυριά Συγκεκριμένα, η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι με τον νέο φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων φορολογούνται για πρώτη φορά τα αγροτεμάχια, οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι, ενώ αντίθετα απαλλάσσονται τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα (αποθήκες, μαντριά κ.λπ.).

• Τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Τα συνολικά έσοδα που προσδοκά να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από τις παραπάνω φορολογικές υποχρεώσεις υπολογίζονται περίπου σε 10 δισ. ευρώ, όταν τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο δείχνουν ότι κάθε μήνα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αφήνουν απλήρωτους φόρους 1 δισ. ευρώ.

Επίσης μέχρι το τέλος του έτους έχουν προγραμματιστεί περίπου 300.000 φορολογικοί έλεγχοι αλλά και η αποστολή ειδοποιητηρίων e-mail για την εξόφληση οφειλών. Άμεσα ξεκινούν και οι «ηλεκτρονικές» δεσμεύσεις ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών του Δημοσίου, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια πολίτες.

(Πηγή: Ημερησία)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: