To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΙΚΑ: «Παράθυρο» για ρύθμιση οφειλών μέχρι και σε 80 δόσεις

Τη δυνατότητα να ενταχθούν στον παλαιότερο, προσωρινό διακανονισμό, δίνει με εγκύκλιο η διοίκηση του ΙΚΑ, παρακάμπτοντας εν μέρει, τις δυσκολίες της ρύθμισης της «νέας αρχής» που επιβλήθηκε από την τρόικα πέρσι τον Ιούλιο.




Στην εγκύκλιο τονίζεται ρητά ότι τυχόν εργοδότες – οφειλέτες που είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση της «νέας αρχής», διατηρούν το δικαίωμα «να επανενταχθούν στο προϊσχύον καθεστώς προσωρινού διακανονισμού, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής». Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να αυξηθούν οι δόσεις από 38 που είναι σήμερα, σύμφωνα με τη «νέα αρχή», ή 12 που είναι σύμφωνα με την πάγια ρύθμιση, σε 80 όπως ήταν με τον προσωρινό διακανονισμό. Μάλιστα σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο προσωρινός διακανονισμός έδινε τη δυνατότητα έως και 150 δόσεων.

Σε κάθε περίπτωση στην ίδια εγκύκλιο τονίζεται ότι ισχύει η αναστολή της λήψης αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης σε βάρος περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, έως 30 – 6 – 17, που είχαν υπαχθεί σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού, πριν από την έλευση της τρόικας και τη θεσμοθέτηση της ρύθμισης της «νέας αρχής».

Ο λόγος που το ΙΚΑ εμφανίζεται πολύ πιο διαλλακτικό απέναντι τους περίπου 400.000 οφειλέτες, είναι ότι έως τώρα τα έσοδα από τις τρέχουσες ρυθμίσεις είναι πολύ περιορισμένα. Με βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5 δισ. ευρώ, η εκτίμηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Ιδρύματος είναι ότι στην καλύτερη περίπτωση θα εισπραχθούν έως το τέλος του έτους, όχι περισσότερα από 260 εκατ ευρώ.

(Πηγή: dikaiologitika.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: