To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Εμπλοκή με τον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα

Σε πεδίο διαπραγμάτευσης με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας έχουν εξελιχθεί σημαντικά ζητήματα των επικείμενων αλλαγών στη φορολογία. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας γίνονταν συσκέψεις στο κτίριο της οδού Καραγιώργης Σερβίας μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών και στελεχών των τεχνικών κλιμακίων της τρόικα. Στο τραπέζι βρίσκονταν όλες οι επικείμενες αλλαγές στη φορολογία που στοχεύουν στο να διορθώσουν τις παραλείψεις και τα λάθη που έχουν γίνει σε βασικά ζητήματα, όπως είναι αυτό του φόρου υπεραξίας ακινήτων και των εξοντωτικών προστίμων για τις φορολογικές παραβάσεις.




Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο πλευρές βρέθηκαν αργά χθες το βράδυ πολύ κοντά σε συμφωνία τόσο για τις αλλαγές στο φόρο υπεραξίας όσο και για το θέμα των προστίμων. Εφόσον υπάρξει συμφωνία σήμερα θα ανοίξει και ο δρόμος για την άμεση κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή προκειμένου να ξεπαγώσει –επιτέλους- η κτηματαγορά και να αρθεί η αβεβαιότητα της αγοράς αναφορικά με το τι ισχύει για τα φόρο-πρόστιμα.

Όσον αφορά στο φόρο υπεραξίας τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητούσαν να μην αλλάξουν οι διατάξεις και να εφαρμοστεί ο φόρος ως έχει. Στις συνεχείς επισημάνσεις των στελεχών του ΥΠΟΙΚ ότι ο φόρος είναι ανεφάρμοστος όπως έχει ψηφιστεί, οι εκπρόσωποι της τρόικας υποστήριζαν ότι πρέπει να εφαρμοστεί με ανάληψη ευθύνης από τους φορολογούμενους σχετικά με το ύψος της υπεραξίας και του φόρου.

Επίσης οι τροϊκανοί θεωρούν ότι με τις αλλαγές που θα γίνουν θα χαθούν και σημαντικά δημόσια έσοδα καθώς ο φόρος γίνεται πιο ήπιος. Να σημειωθεί ότι στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνεται η απαλλαγή από το φόρο υπεραξίας των ακινήτων που έχουν διακρατηθεί για περισσότερα από 25 έτη, ο πληθωρισμός της αξίας κτήσης και ο υπολογισμός του φόρου με βάση μαθηματικό τύπο.

(Πηγή: capital.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: