To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις πόθεν έσχες από το 2015

Διασταυρώσεις πόθεν έσχες με φορολογικές δηλώσεις με ένα κλικ θα έχει τη δυνατότητα να κάνει από το 2015, το υπουργείο Οικονομικών. Tα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης έχουν ήδη στα σκαριά σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες από το ερχόμενο έτος αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο αλλά και τη δημιουργία ειδικού μοναδικού κόμβου που θα υποδέχεται όλες τις δηλώσεις.

Με τον τρόπο αυτό, θα διαπιστώνεται άμεσα ποιος από τους υπόχρεους δεν υπέβαλε δήλωση, ασυμφωνίες ανάμεσα σε φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες αλλά και… άλματα στην περιουσιακή κατάσταση από έτος σε έτος τα οποία ενδεχομένως υποκρύπτουν μαύρο χρήμα.




Το έργο «Πόθεν Έσχες» θα υποστηρίζει, μέσω ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος, την ενοποίηση των διαδικασιών υποβολής, επεξεργασίας και ελέγχου των ετησίων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ελεγκτικών φορέων της Δημόσιας Διοίκησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, θα υλοποιεί τα παρακάτω για κάθε φορέα:

- τη δημιουργία αρχείου υπόχρεων για τον αυτόματο εντοπισμό μη υποβληθεισών δηλώσεων,
- την εύκολη υποβολή της δήλωσης για όλους τους υποχρέους μέσω διαδικτύου,
- την τήρηση ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με τις δηλώσεις,
- την αυτόματη διασταύρωση των στοιχείων των δηλώσεων,
- την παρακολούθηση των ετησίων μεταβολών στην περιουσιακή κατάσταση των υποχρέων,
- τη διευκόλυνση της ελεγκτικής διαδικασίας μέσω τεχνικών ανάλυσης επικινδυνότητας,
- την ταχύτερη επεξεργασία των καταγγελιών μέσω διαδικτύου,
- την ασφάλεια, εμπιστευτικότητα και διαθεσιμότητα των δηλώσεων μόνο στους αρμοδίους, βάσει νόμου, φορείς και υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το νέο αυτό ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα δύναται να αντικαταστήσει τις χειρόγραφες διαδικασίες υποβολής, επεξεργασίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, εγκαθιστώντας μία σύγχρονη πληροφορική υποδομή παροχής ψηφιακών υπηρεσιών προς όλους τους εμπλεκομένους (φορείς της Δημόσιας Διοίκησης και πολίτες-υποχρέους).

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών αυτών στοχεύει στην ενιαία αντιμετώπιση και στον διαχρονικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης και ως εκ τούτου είναι σημαντική για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση.

(Πηγή: euro2day.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: