Το νέο επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα που κατέθεσε χθες στην τρόικα και εστιάζεται τόσο στη λειτουργία των Πειθαρχικών όσο και στην επιτάχυνση της αξιολόγησης δομών και προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης συζήτησαν σε νέα κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους οι Φ. Κουβέλης και Αντ. Μανιτάκης.
Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Μανιτάκης αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την απομάκρυνση των επίορκων και την απόλυση άλλων 5.500 υπαλλήλων, οι οποίοι μέσα από αυτή τη διαδικασία της αξιολόγησης είτε θα κριθούν ανεπαρκείς είτε θα αποδεχθεί ότι απουσιάζουν συστηματικά ή έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά.
Ενδεικτική της επιμονής της τρόικας στο θέμα των επιόρκων ήταν η απαίτηση του Π. Τόμσεν να του δοθούν στοιχεία τόσο για τις εκκρεμείς υποθέσεις όσο και για τον τρόπο λειτουργίας των πειθαρχικών. Προκειμένου να επιτευχθούν οι χρονοστόχοι που έθεσε η τρόικα, κύκλοι του υπουργείου σημείωναν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο ισχύον σύστημα λειτουργίας των πειθαρχικών με σύντμηση των προθεσμιών. «Δεν μπορούμε να πάμε σε νομικές ακροβασίες, γιατί είναι επίφοβο να πέσουν στα δικαστήρια», διευκρίνιζαν οι ίδιοι κύκλοι προσθέτοντας ότι «δεν θα καταργηθούν τα όργανα».
Ωστόσο εξηγούσαν ότι σήμερα ένας υπάλληλος έχει 60 ημέρες προθεσμία για να ζητήσει ανάκληση απόφασης πρωτοβάθμιου πειθαρχικού, ενώ πρέπει να περάσουν τρεις μήνες χωρίς απάντηση για να θεωρηθεί ότι το αίτημα απορρίφθηκε. Επίσης έχει προθεσμία ενός μήνα για να ζητήσει την παραπομπή της υπόθεσής του στο δευτεροβάθμιο. Οι προθεσμίες αυτές τόνιζαν, «μπορούν να συμπτυχθούν στο μισό ή και ακόμη περισσότερο», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και πρόταση να τεθεί συγκεκριμένος χρονικός και αριθμητικός στόχος συνεδριάσεων - αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων.
(Πηγή: Ημερησία)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: