To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

6 φόρους καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος του έτους

Έναν βαρύ φορολογικό λογαριασμό συνολικού ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος του έτους, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα. Κάθε μήνα θα υπάρχει και μια υποχρέωση πληρωμής φόρου ενώ σε ορισμένους μήνες η σχετική υποχρέωση θα είναι διπλή ή και τριπλή.

Ας δούμε αναλυτικά για ποιους φόρους οι φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους επόμενους μήνες.




1. Φόρος εισοδήματος. Ο φόρος θα βεβαιωθεί στο σχετικό εκκαθαριστικό και θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερός για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 26% από το πρώτο ευρώ. Παράλληλα, από τα φετινά εκκαθαριστικά έχουν καταργηθεί και οι περισσότερες φοροαπαλλαγές που μείωναν το φόρο ή οδηγούσαν σε επιστροφή φόρου.

2. Εισφορά αλληλεγγύης. Και αυτή βεβαιώνεται στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος και υπολογίζεται με συντελεστή 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους έχει ήδη παρακρατηθεί ενώ θα βεβαιωθεί με το εκκαθαριστικό για όσους έχουν εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισόδημα από ακίνητα.

3. Τέλος επιτηδεύματος. Ανέρχεται σε 650 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα βεβαιωθεί μέσω του εκκαθαριστικού.

4. Φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Υπολογίζεται ως ποσοστό επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη. Και αυτός βεβαιώνεται μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. Το εκκαθαριστικό θα πρέπει να εξοφληθεί σε τρείς διμηνιαίες δόσεις (τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου, τέλος Νοεμβρίου) και εφόσον εξοφληθεί στο σύνολό του ο φόρος έως το τέλος Ιουλίου χορηγείται έκπτωση 1,5%. Το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω του εκκαθαριστικού περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

5. Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν το νέο φόρο ακινήτων σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο. Στην εφάπαξ εξόφληση έως το τέλος Ιουλίου χορηγείται έκπτωση 1,5%. Το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ.

6. Τέλη κυκλοφορίας. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν από τον Οκτώβριο έως το τέλος του έτους να καταβάλλουν συνολικά το ποσό του 1,1 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας. Η προθεσμία πληρωμής των τελών λήξει στις 31 Δεκεμβρίου.

(Πηγή: capital.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: