To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πώς να βρείτε δουλειά μέσω των social networks

Δείτε πώς θα ψάξετε δουλειά μέσω Linkedin, Facebook και Twitter
Η σωστή χρήση των social media μπορεί να ανοίξει διόδους επικοινωνίας με επιχειρήσεις που ψάχνουν για εργαζομένους σε συγκεκριμένες θέσεις και να σας εξασφαλίσει μία θέση από… εκεί που πιθανώς να μην το περιμένατε.

Δείτε παρακάτω πώς θα χρησιμοποιήσετε τρία από τα πιο δημοφιλή social media προς όφελός σας στο κυνήγι για μια θέση εργασίας.




Στο LinkedIn:

* Δημιουργήστε ένα προσεγμένο προφίλ στο οποίο θα αναφέρετε την προϋπηρεσία σας, τις συστάσεις που έχετε εξασφαλίσει, τις σπουδές σας και την θέση που σας ενδιαφέρει. Ύστερα πηγαίνετε στο Job Boards όπου θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες επαγγελματικές ευκαιρίες ανάλογα με την προτίμησή σας.
* Όσους περισσότερους γνωστούς σας εντοπίσετε στο LinkedIn, τόσο το καλύτερο, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να πέσετε σε άνθρωπο που γνωρίζει κάποιον άλλον, ο οποίος σχετίζεται με την εταιρεία που σας ενδιαφέρει.
* Το LinkedIn διαθέτει δυνατότητα status update, ανάλογο του Facebook, μέσω του οποίου μπορείτε να κοινοποιήσετε πως ανήκετε στο διαθέσιμο έμψυχο υλικό αυτής της χώρας –ή και, γιατί όχι, του κόσμου. Επίσης, στις επιλογές του προφίλ σας, θα βρείτε την κατηγορία «interested in», όπου μπορείτε να συμπληρώσετε πεδία όπως «career opportunities», «job inquiries» κ.α.
* Αν χάσατε την δουλειά σας πρόσφατα, είναι η ιδανική ευκαιρία, σε δύσκολες περιόδους όπως αυτές, να ζητήσετε από το πρώην αφεντικό σας να γράψει τα καλύτερα για εσάς.
* Μην φοβάστε να κάνετε share. Σύμφωνα με τους ειδικούς γύρω από το Linked In, το να μοιράζεστε άρθρα ή περιεχόμενο με το δίκτυό σας αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να επικοινωνήσει μαζί σας κάποια επιχείρηση.

Στο Facebook:

* Η φωτογραφία του προφίλ σας πρέπει και εδώ να αναδεικνύει την πλευρά της προσωπικότητάς σας που ταιριάζει με την δουλειά που ψάχνετε. Αν ο στόχος σας είναι η δουλειά γραφείου, μία σοβαρή φωτογραφία από τους ώμους και πάνω είναι ιδανική.
* Μην ντραπείτε να αναφέρετε στο Facebook ότι ψάχνετε για δουλειά. Εκεί έχετε ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες να βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει, καθώς μεγάλο μέρος των επαφών σας είναι πραγματικοί σας φίλοι, οι οποίοι μετά χαράς θα σας διαβιβάσουν κάποια ευκαιρία εργασίας που έτυχε να ακούσουν και σκέφτηκαν πως θα σας ταίριαζε.
* Κάντε Like σε σελίδες επιχειρήσεων που σας ενδιαφέρουν, έτσι ώστε να ενημερώνεστε τακτικά για την δραστηριότητά τους και για το ενδεχόμενο να αναζητούν άτομα για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.
* Ρίξτε μια ματιά στις Ρυθμίσεις Απορρήτου, έτσι ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι βλέπουν οι άλλοι από το προφίλ σας (φωτογραφίες, timeline κτλ.). Καλό θα ήταν να κάνετε τις κατηγορίες του επαγγέλματός και τις μόρφωσής σας ορατές από όλους (public), έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να δει το social βιογραφικό σας.
* Πρόσφατα το Facebook πρόσθεσε μια επιπλέον κατηγορία στο About, τα Professional Skills. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε τις δεξιότητες που αποκτήσατε από τις προηγούμενες δουλειές σας.

Στο Twitter:

* Και εδώ, πρέπει να φροντίσετε για τα βασικά, δηλαδή το κατάλληλο avatar, ένα ωραίο background και ένα ικανοποιητικό δίκτυο επαφών είναι απαραίτητα. Στην συνέχεια, στους λίγους χαρακτήρες που επιτρέπει το site συμπεριλάβετε το επάγγελμά σας. Επίσης, μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα link προς ένα online βιογραφικό σας.
* Καλό θα ήταν να «τιτιβίζετε» συχνά, έτσι ώστε να αποκτήσετε ακόμα μεγαλύτερο δίκτυο επαφών με άτομα τα οποία έχουν τα ίδια επαγγελματικά ενδιαφέροντα με εσάς, όπως επίσης και να κάνετε follow επιχειρήσεις και ανθρώπους οι οποίοι πιθανώς να σας ενδιαφέρουν. Παράλληλα, μπορείτε να στείλετε αυτούς που σας ακολουθούν σε ένα προσωπικό σας blog, το οποίο να σχετίζεται με το αντικείμενό σας.

Πηγή: in2life.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: