To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Απορροφάται από την Τράπεζα Πειραιώς η Geniki Bank

Τι θα γίνει με δίκτυο, προσωπικό και καταθέσεις
Θέμα ημερών είναι οι επίσημες ανακοινώσεις για την απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να απορροφηθεί πλήρως η Geniki Bank από τον συστημικό όμιλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για τη λειτουργική απορρόφηση της Geniki Bank από την Τράπεζα Πειραιώς είναι ειλημμένη.

Ο αρχικός σχεδιασμός του ομίλου Πειραιώς προέβλεπε την μετατροπή της εξαγορασθείσας το καλοκαίρι του 2012 Geniki Bank από τη Societe Generale σε επενδυτική τράπεζα με ειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών αναδιάρθρωσης εταιρικών δανείων.




Αλλαγή πλάνων

Τελικά το σχέδιο αυτό εγκαταλείπεται, κατά πάσα πιθανότητα επειδή τα νούμερα του νέου εγχειρήματος δεν έβγαιναν.

Έτσι, αναμένεται να ξεκινήσει μετά την επισημοποίηση της απόφασης η διαδικασία ενοποίησης της Geniki Bank με την Τράπεζα Πειραιώς.

Το σήμα και το δίκτυο της Geniki θα εξαφανιστούν. Κάποια καταστήματά της θα μετατραπούν σε μονάδες της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ κάποια θα κλείσουν.

Οι εργαζόμενοι της θυγατρικής θα μεταφερθούν στον όμιλο, όπου υπάρχουν ανάγκες.

Η προστασία των καταθέσεων

Σημειώνεται ότι η Geniki Bank λειτουργούσε σαν ξεχωριστή θυγατρική, με δική της άδεια λειτουργίας.

Αυτό σημαίνει ότι για το σύστημα εγγύησης καταθέσεων λογίζεται σαν αυτόνομη τράπεζα, παρά το γεγονός ότι ανήκει κατά 100% στον όμιλο της Πειραιώς.

Εάν προκριθεί τελικά το σενάριο της απορρόφησης, η άδεια λειτουργίας της θα ανακληθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και οι καταθέσεις πελατών της Geniki Bank θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Πειραιώς.

Εφόσον ολοκληρωθεί η νομική συγχώνευση, τότε το σύστημα προστασίας καταθέσεων θα «βλέπει» τις δύο τράπεζες σαν ένα ενιαίο σχήμα, που σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις ανά καταθέτη θα αθροίζονται και δε θα ισχύει η όποια προστασία σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά.

(Πηγή: moneyonline.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: