To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Με αλλαγές στο παρά πέντε το νομοσχέδιο για τις Λαϊκές

Με αλλαγές στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει το διαφαινόμενο αδιέξοδο που δημιουργούσαν οι αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, υπό την απειλή της καταψήφισης του νομοσχεδίου και μετά από έντονο παρασκήνιο διαβουλεύσεων, έκανε ένα βήμα πίσω στο θέμα του διαχωρισμού παραγωγών εμπόρων αλλά και στο θέμα των κληρώσεων.




Συγκεκριμένα,ανακοίνωσε πως το σύστημα διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, θα προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση εντός τριών μηνών, ενώ η κλήρωση θα ισχύσει μόνο για τις νέες άδειες.

Με τις νέες τροποποιητικές αλλαγές, λαμβάνονται πρόνοιες και διασφαλίζονται τα δικαιώματα του προσωπικού που θα μεταφερθεί από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών στις διευθύνσεις των περιφερειών.

Ακόμα, τροποποιούνται οι ρυθμίσεις για την δυνατότητα άδειας σε παραγωγούς εντός της ίδιας περιφέρειας και δεν θα ισχύει πλέον για προϊόντα ΠΟΠ καθώς και ειδικής καλλιέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης, παραδέχθηκε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε το νομοσχέδιο να υιοθετηθεί στην αρχική του μορφή.

«Η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της την συζήτηση που μεσολάβησε στην Ολομέλεια και τις θέσεις που εκφράστηκαν. Δεν έχω κανένα λόγο να κρυφτώ ότι η τοποθέτηση μου που έγινε πριν τρεις μέρες ήταν διαφορετική και θα προτιμούσα προσωπικά να μην αλλάξει. Θα ήταν όμως δεοντολογικά άδικο και άστοχο να επιβάλω την προσωπική μου βούληση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κύριος Χατζηδάκης.

Σήμερα το απόγευμα, θα διενεργηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

(Πηγή: Ναυτεμπορική)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: