To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Το φθινόπωρο ο συμψηφισμός του ΦΠΑ

Εξομάλυνση στην πορεία είσπραξης των φορολογικών εσόδων εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος και βεβαιότητα πως θα υπερκαλυφθούν οι σχετικοί στόχοι, διατύπωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης, δηλώνοντας ακόμη πως ο συμψηφισμός του ΦΠΑ, όπως προβλέπεται από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, ξεκινά από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στο περιθώριο εκδήλωσης για το νέο οργανόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο ίδιος υπογράμμισε πως στο πρώτο τρίμηνο δόθηκαν μεγαλύτερες επιστροφές φόρου και υπήρξαν και κάποιες παρατάσεις σε συγκεκριμένες προθεσμίες στο κομμάτι των εσόδων, αλλά η πορεία τους είναι πλήρως διαχειρίσιμη.




Για το κοινωνικό μέρισμα, η πρώτη δόση του θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή το πολύ στις αρχές της επόμενης, ενώ τόνισε πως μετά το τέλος Απριλίου ο ρυθμός υποβολής των αιτήσεων μειώθηκε και αναμένεται να αυξηθεί και πάλι προς το τέλος Μαΐου.

Παράλληλα, είπε πως πραγματοποιούνται και έλεγχοι στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, καθώς υπήρξαν αιτήσεις και από ανήλικους ή για να μη δοθεί σε φοροφυγάδες.

Για το ενδεχόμενο βελτιώσεων στα κριτήρια χορήγησής του, δήλωσε ότι «μπορούν να γίνουν σε οριακά σημεία, αλλά θα περιμένουμε πρώτα την ανταπόκριση των πολιτών, πριν ληφθούν οι όποιες αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο». Πάντως ανέφερε την πιθανότητα το εισοδηματικό πλαφόν των 6.000 ευρώ να αυξηθεί στα 6.500 ευρώ και να διευρυνθεί έτσι ο αριθμός των δικαιούχων.

Αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως ο ρυθμός υποβολής τους εκτιμάται ότι θα αυξηθεί, η σχετική διαδικασία εξελίσσεται απρόσκοπτα, ενώ ήδη έχουν υποβληθεί 300.000 και επανέλαβε πως παρατάσεις δεν θα υπάρξουν.

Για την κατάσταση στα τελωνεία της χώρας, σημείωσε πως θα επικεντρώσουν περισσότερο στους ελέγχους στα σύνορα και λιγότερο στη διεκπεραίωση της «χαρτούρας».

Τέλος, εμφανίστηκε και αυτοκριτικός, λέγοντας πως υπήρχε και υπάρχει χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης του πολίτη και ο κόσμος αρκετές φορές ταλαιπωρείται πηγαίνοντας από τη μία εφορία στην άλλη και ακούγοντας άλλα πράγματα.

(Πηγή: Ημερησία)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: