To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Σαρωτικές αλλαγές σε συντάξεις και Ταμεία

Η εφαρμογή συμφωνημένων μέτρων και όχι… νέων, φέρνει μειώσεις επικουρικών συντάξεων κατά περίπου 4% φέτος (σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπ. Εργασίας) και τουλάχιστον 4% την επόμενη χρονιά.

Βάσει του αναθεωρημένου Μνημονίου προβλέπεται «ψαλίδι» στις επικουρικές τον Ιούλιο με την καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης και της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στα Ταμεία.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν περικοπές στις παροχές μετοχικών ταμείων και φορέων πρόνοιας, ενώ από το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν αναλογιστικές μελέτες και θα θεσμοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία ώστε να ισχύσουν το 2015.

Οι αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο και προβλέπουν την ένταξη όλων των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ.

Στο ΙΚΑ θα ενταχθούν όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και στον ΟΓΑ οι αγρότες. Την αυτονομία του θα διατηρήσει μόνο το ΝΑΤ.




Ταυτόχρονα, η χρηματοδότηση μιας σειράς Ταμείων περιορίζεται δραστικά με την περικοπή δεκάδων Φόρων Υπέρ Τρίτων (ΦΥΤ): Το... ξήλωμα άρχισε με τη διάταξη που ψηφίστηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο, αλλά όπως προβλέπεται στα προαπαιτούμενα της επόμενης υποδόσης του 1 δισ ευρώ, θα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση του καταλόγου των ΦΥΤ, με στόχο να έχουν καταργηθεί όλοι την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γιάννη Βρούτση, μεταξύ των Φόρων Υπέρ Τρίτων που καταργούνται, με βάση το πολυνομοσχέδιο:

- Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού του Εθνικού Τυπογραφείου (ΤΑΠΕΤ): Ποσοστό 5% στα καθοριζόμενα τέλη Δημοσίευσης εις το Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών.

- ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ - ΤΕΑΠΕΤ) και ΤΑΠΙΤ /Τομέας Πρόνοιας Προσωπικού Εταιρειών Τσιμέντων: 2% επί της εκάστοτε τιμής πωλήσεως τσιμέντου.

- ΕΤΕΑ (τ. ΤΑΔΚΥ) και Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ): Κράτησις 2% επί της αξίας των δι εργολαβίας υπό των Δήμων και Δημοτικών Αγαθοεργών Ιδρυμάτων εκτελουμένων πάσης φύσεως έργων και των δια δημοπρασίας προμηθευομένων υπ' αυτών παντός είδους υλικών. Κράτησις 2% επί των υπό των Δήμων και των Δημοτικών Ιδρυμάτων καταβαλλομένων ενοικίων.

- Τομέα Πρόνοιας Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος (ΤΠΟΕΚΕ) του ΤΠΔΥ: Οι πόροι από το κληρικόσημο υπέρ του πρώην Τ.Α.Κ.Ε.: Στις άδειες γάμου, βαπτίσεις, μνημόσυνα, διαζύγια, κλπ.

- Τομέας Πρόνοιας Προσωπικού Εμπορικών, Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων του Κράτους (ΕΒΕΒΕΚ) του ΤΠΔΥ.: Το ποσοστό 0,8% επί των συνδρομών των Επιμελητηρίων που αποδίδεται ως επιχορήγηση.

- ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ - ΤΕΑΕΥΕΕΟ): 0,5% επί των γενικά εισπραττομένων εσόδων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης.

- ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ - ΤΕΑΕΥΕΕΟ): 10% από τα έσοδα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

- ΕΤΕΑ (τ. ΤΕΑΠΕΡΤΤ): Είσπραξη παραβόλων για χορήγηση σήματος από τον EOT.

- Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ- ΕΑΠΑΕ): Το ισόποσο του δύο επί τοις εκατό (2%) επί των ασφαλίστρων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων των κλάδων πυρός, ατυχημάτων εν γένει και αυτοκινήτων.

(Πηγή: Ημερησία)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: