To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Πότε και πώς θα καταβληθούν οι εκλογικές αποζημιώσεις

Μέχρι την επόμενη Δευτέρα 2 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεων 50.000 εφόρων, δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματειών εφορευτικών επιτροπών που μετέχουν σήμερα στις εκλογές και οι οποίοι δεν μετακινήθηκαν εκτός νομού. Διευκρινίζεται πως 10.000 έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι που κινήθηκαν εκτός νομού για να μετέχουν στις εκλογές ήδη προπληρώθηκαν τα οδοιπορικά και την εκλογική τους αποζημίωση.




Οι 50.000 περίπου έφοροι, δικαστικοί αντιπρόσωποι και γραμματείς που δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις τους θα πληρωθούν από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με μια διαδικασία που έχει ως εξής:

1) Το πρώτο μέρος της διαδικασίας θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ για όσους θα μετέχουν στις Ευρωεκλογές και στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών προβλέπει πως ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα συμπληρώσει χειρόγραφα δύο φόρμες στις οποίες θα εγγράψει τα στοιχεία του και τα στοιχεία των γραμματέων του. Στις φόρμες συμπληρώνεται το όνομα, το επίθετο, τον Αριθμό Φορολογικού του Μητρώου, το τηλέφωνο του και τον κωδικό αρμοδιότητας (2 = Αντιπρόσωπος Δικαστικής Αρχής, 3 = Γραμματέας Εφορευτικής Επιτροπής, 4 = Διερμηνέας ). Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα υπογράψει τις φόρμες και τις σφραγίσει. Την πρώτη φόρμα θα την παραδώσει σήμερα το βράδυ στο Πρωτοδικείο και τη δεύτερη (σφραγισμένη από τη δικαστική αρχή) την κρατάει.

2) Από αύριο Δευτέρα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να συμπληρώσουν το αρχείο Excel του Παραρτήματος Ι με τα ίδια στοιχεία που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο προσέχοντας να μην κάνουν λάθος και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekloges@gsis.gr. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα συλλέξει και θα μεταφορτώσει τα στοιχεία των δικαστικών αντιπροσώπων και θα τα διασταυρώσει με τα στοιχεία που θα της κοινοποιήσουν τα Πρωτοδικεία, ώστε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των δικαιούχων.

3) Ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ενεργοποιήσει ειδική ιστοσελίδα στο Τaxisnet η οποία θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία αύριο Δευτέρα 26 Μαΐου. Οι έφοροι, δικαστικοί αντιπρόσωποι και γραμματείς θα μπαίνουν στη σελίδα αυτή με τους προσωπικούς τους κωδικούς στο Taxisnet θα συμπληρώσουν το IBAN του προσωπικού τους λογαριασμού στην αίτηση καταβολής αποζημίωσης και εν συνεχεία θα υποβάλουν την αίτηση. Το αργότερο μέσα σε τρεις ημέρες θα πιστώνεται το σχετικό ποσό στους λογαριασμούς τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: