To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τα νέα όρια εισοδήματος για το κοινωνικό μέρισμα

Ποιοι θα το πάρουν, ενώ το έχαναν για λίγα ευρώ
Τα ειδικά εισοδηματικά όρια που θα ισχύσουν για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα και όσοι το έχασαν για λίγα ευρώ, λόγω εισοδήματος, ετοιμάζονται να ανακοινώσουν στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο απόφασης το οποίο βρίσκεται στη φάση συλλογής των υπογραφών προβλέπει:

- διεύρυνση του βασικού εισοδηματικού κριτηρίου κατά 500 ευρώ για τους άγαμους (από 6.000σε 6.500 ευρώ) και αναλογικά μεγαλύτερη διεύρυνση για οικογένειες με παιδιά.

- περιορισμό του ποσού του επιδόματος βάσει του ποσού υπέρβασης του εισοδηματικού ορίου.

- ποσά επιδόματος κάτω των 8 ευρώ, δεν διανέμονται.



Όλα αυτά σημαίνουν πρακτικά, ότι:

- επίδομα θα δικαιούνται και άγαμοι με εισόδημα έως 6.500 ευρώ, των οποίων η αίτηση απερρίφθη λόγω εισοδήματος. Αντί για εφάπαξ ποσό 500 ευρώ, θα λάβει από 8 έως και 500 ευρώ, ανάλογα με το εάν το εισόδημα είναι κοντά στα 6.000 ευρώ ή στα 6.500 ευρώ. Αν όμως πλησιάζει οριακά στο όριο των 6.500 ευρω και το επίδομα δεν υπερβαίνει τα 8 ευρώ, δεν θα το εισπράττει.

- για έγγαμους χωρίς παιδιά, επίδομα θα λάβουν και όσοι το έχασαν με εισόδημα άνω των 8.000 και έως 8.667 ευρώ.

- για πολύτεκνους με 4 παιδιά και εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ αλλά κάτω από 13.000 ευρώ, το επίδομα θα δοθεί ψαλιδισμένο. Για παράδειγμα, για 12.500 ευρώ, στην περίπτωση αυτή η οικογένεια θα λάβει επίδομα 500 ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: