To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Στον "αέρα" οι επιστροφές φόρου για 800.000 φορολογουμένους

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην εισπράξουν επιστροφές φόρων αντιμετωπίζουν γύρω στους 800.000 φορολογούμενους που αναμένεται να λάβουν φέτος πιστωτικά εκκαθαριστικά για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προτίθενται να συμψηφίσουν τα ποσά των επιστροφών που δικαιούνται οι φορολογούμενοι με τις οφειλές τους από το νέο φόρο ακινήτων, τον «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων» (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), που θα βεβαιωθεί εντός του Ιουνίου.

Ουσιαστικά, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σκοπεύουν να «κατάσχουν» τις φετινές επιστροφές φόρου εισοδήματος για να εισπράξουν νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο ένα μεγάλο μέρος από τα 3,4 δισ. ευρώ του νέου φόρου ακινήτων που θα καταλογίσουν σε εκατομμύρια φορολογούμενους!



Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να εφαρμόσουν τις διατάξεις του άρθρου 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, που προβλέπουν ότι ποσά επιστροφών φόρου κάτω των 1.500 ευρώ, τα οποία δικαιούνται φορολογούμενοι είναι δυνατό πλέον να συμψηφίζονται με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, δηλαδή με φόρους που έχουν βεβαιωθεί στα ονόματά των συγκεκριμένων φορολογουμένων, αλλά οι προθεσμίες εξόφλησής τους δεν έχουν ακόμη εκπνεύσει. Στο πλαίσιο αυτό θα συμψηφίσουν τις επιστροφές φόρων εισοδήματος που οφείλουν κανονικά να καταβάλουν εφάπαξ στους φορολογούμενους εντός του καλοκαιριού με τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., οι οποίες κανονικά μπορούν να εξοφληθούν σε 6 μηνιαίες δόσεις από τους φορολογούμενους.

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ήδη λάβει ή πρόκειται να λάβουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXISNET, πιστωτικά εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος δικαιούνται να εισπράξουν τις επιστροφές εντός των μηνών Μαϊου, Ιουνίου ή Ιουλίου. Ωστόσο, εντός του Ιουνίου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα εκδώσουν ηλεκτρονικά και θα αναρτήσουν στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα TAXISNET, τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝ.Φ.Ι.Α. με τα οποία θα βεβαιώσουν τις οφειλές του νέου αυτού φόρου ακινήτων.

(Πηγή: sknews.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: