To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μετά τις εκλογές το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Σάρκα και οστά θα λάβει το περιβόητο σχήμα του “ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος” αμέσως μετά τις εκλογές.

Αυτό βεβαιώνουν από το Υπ. Εργασίας, λέγοντας πως η σχετική μελέτη που το ίδιο ετοιμάζει σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα είναι στο τελικό στάδιο της και μέχρι τέλος του 2014 θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του σε δύο περιοχές της χώρας με διαφορετικά κοινωνικο-οικονομικά χαρακτηριστικά.


Μετά το Μάρτη του 2015 θα αρχίσει να “τρέχει” η εφαρμογή του σε πανεθνική κλίμακα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν.

Ειδικοί αναλυτές που έχουν συμμετάσχει σε όλες τις μέχρι τώρα επίσημες και... ανεπίσημες συζητήσεις για το θέμα αυτό, ειδικά μετά το 2012 οπότε ψηφίστηκε σχετικός νόμος (4092) εξηγούν πως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι εκείνη η προνοιακή παροχή που δίδει το κράτος σε κάθε οικογένεια κάθε μήνα προκειμένου αυτή να πάψει να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Δεν πρόκειται για κάποια εθνική εξαίρεση.

Κάθε άλλο, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια στη μια μετά την άλλη χώρα της Ευρώπης, μεταξύ αυτών στην Πορτογαλία αλλά και στην Κύπρο, με τις οποίες μπορεί να συγκριθεί σε δομικά η ελληνική οικονομία.

(Πηγή: capital.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: