To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Τι θα ισχύσει για τις δηλώσεις ΦΠΑ μετά το αλαλούμ των παρατάσεων

Ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων θα πρέπει να είναι οι φορολογούμενοι μετά και τη διπλή παράταση που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Το «άθροισμα» των δύο ανακοινώσεων που εκδόθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οδηγεί στο εξής συμπέρασμα:




Καταρχήν όσον αφορά στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ, από τις δύο ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι:
1. Όποιος έχει υποβάλει τη δήλωση εδώ και μέρες και έχει πάρει ταυτότητα οφειλής που αναφέρει ότι η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να πληρωθεί έως 30/04, τότε όφειλε να πληρώσει την πρώτη δόση χθες (πλέον με e-banking). Σε διαφορετική περίπτωση, θα επωμισθεί την προσαύξηση του 0,74% για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης. Η δεύτερη δόση θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά μέχρι τις 30/05 χωρίς προσαύξηση.
2. Όποιος έχει υποβάλει τη δήλωση στις 30/04 και πήρε ταυτότητα οφειλής η οποία του αναφέρει ότι πρέπει να πληρώσει τον φόρο μέχρι τις 30/05 (λόγω του γνωστού πλέον λάθους), τότε θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση έως την Παρασκευή 02/05 και την δεύτερη δόση έως τις 30/05 για να μην φορτωθεί με προσαυξήσεις.
3. Όποιος δεν έχει κάνει ακόμη τη δήλωση του ΦΠΑ, μπορεί να το κάνει μέχρι τη Δευτέρα 05/05 χωρίς η δήλωση να θεωρηθεί εκπρόθεσμη. Σε αυτή την περίπτωση όμως, ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί ολόκληρος μέχρι το τέλος Μαϊου ώστε να μην υπάρχει προσαύξηση.

Εκτός από την παράταση για τον ΦΠΑ με την νεώτερη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ανακοινώθηκαν παρατάσεις και για άλλες φορολογικές υποχρεώσεις που έληγαν στις 30/04 και είναι οι εξής:
δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν.2238/1994 (ΟΕ, ΕΕ, κλπ)
οριστικές δηλώσεις από μισθωτές υπηρεσίες και από ελευθέρια επαγγέλματα της παραγράφου 3 του άρθρου 59 του ίδιου νόμου,
εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ

Όλες αυτές οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τις 05 Μαίου.

Επίσης η παράταση, ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσικό χαρτί στις Δ.Ο.Υ.

(Πηγή: Ναυτεμπορική)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: