To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΥΠΟΙΚ: Παράταση υποβολής δηλώσεων που λήγουν στις 30/4 (upd)

Αλαλούμ με τις παρατάσεις για τον ΦΠΑ
Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι η υποβολή των δηλώσεων και η πληρωμή των αντίστοιχων ποσών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν.2238/1994 (ΟΕ, ΕΕ, κλπ) και των οριστικών δηλώσεων από μισθωτές υπηρεσίες και από ελευθέρια επαγγέλματα της παραγράφου 3 του άρθρου 59 του ίδιου νόμου, οι οποίες έληγαν στις 30/04/2014 παρατείνονται μέχρι και την 5η Μαΐου 2014.

Ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσικό χαρτί στις Δ.Ο.Υ.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι την 5η Μαϊου 2014 η προθεσμία υποβολής των περιοδικών εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ των οποίων η προθεσμία έληγε στις 30/04/2014. Ο φόρος που οφείλεται με βάση τις ανωτέρω περιοδικές δηλώσεις καταβάλλεται στο σύνολο του μέχρι 30/05/2014.

Αλαλούμ με τις παρατάσεις για τον ΦΠΑ

Το απόλυτο ήξεις-αφήξεις για τις παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής και πληρωμής του ΦΠΑ έχουν βιώσει σήμερα οι φορολογούμενοι.

Μετά από τις συνεχείς (και σήμερα) διακοπές και προβλήματα στο TAXIS, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η παράταση θα έφτανε μέχρι τις 5 Μαΐου.

Στη συνέχεια, όμως, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε πως η παράταση θα ήταν μέχρι την Παρασκευή 2 Μαΐου, ενώ θα αφορούσε μόνο στους φορολογούμενους που έλαβαν ταυτότητα οφειλής με λανθασμένη ημερομηνία, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Ωστόσο, το υπουργείο επανήλθε με νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η υποβολή των δηλώσεων και η πληρωμή των αντίστοιχων ποσών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για ΟΕ, ΕΕ, κλπ και των οριστικών δηλώσεων από μισθωτές υπηρεσίες και από ελευθέρια επαγγέλματα οι οποίες έληγαν στις 30/04/2014 παρατείνονται μέχρι και την 5η Μαΐου 2014.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: