To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

«Ταβάνι» το 2,50% στις προθεσμιακές της Εθνικής

Με μειώσεις στα επιτόκια της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζεται ο εξελισσόμενος νέος κύκλος περικοπών των αποδόσεων στις προθεσμιακές καταθέσεις.

Από τις 4 Μαΐου η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έθεσε σε εφαρμογή το νέο δελτίο επιτοκίων στους λογαριασμούς προθεσμίας, το οποίο περιλαμβάνει μειώσεις που φτάνουν έως και τις 20 μονάδες βάσης.

Πλέον η μέγιστη δυνατή απόδοση που μπορούν να πετύχουν οι πελάτες της τράπεζας, βάση των τυποποιημένων προγραμμάτων της φτάνει το 2,50%.

Το χαρτοφυλάκιο

Αναλυτικότερα, η Εθνική Τράπεζα θα διαθέτει τουλάχιστον έως και τις 14 Μαΐου τα ακόλουθα προγράμματα, καταθετικά / επενδυτικά, στους πελάτες της:

α) ΕθΝΙΚΗ 4X2. Πρόκειται για μία προθεσμιακή κατάθεση τεσσάρων διμήνων, συνολικής διάρκειας δηλαδή οκτώ μηνών, με μέσο ετησιοποιημένο επιτόκιο στο 2,4%.

Το επιτόκιο ξεκινά από το 2,15% και αυξάνεται κάθε δίμηνο για να φτάσει στο τελευταίο δίμηνο στο 2,75%.

Επιπλέον, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους καταθέτες να προχωρήσουν σε πρόωρη ανάληψη των κεφαλαίων τους κάθε δύο μήνες, την ημέρα καταβολής των τόκων.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

β) ΜΗΝΙΑΙΟ. Διατίθεται για διάρκειες 6 και 12 μηνών και για ποσά που ξεκινούν από τις 20.000 ευρώ.

Το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης προθεσμιακής κατάθεσης είναι η καταβολή των τόκων κάθε μήνα, καθώς και η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων την ίδια ημέρα χωρίς ποινή.

Στην εξάμηνη κατάθεση τα επιτόκια φτάνουν έως και το 2,5% και στην δωδεκάμηνη κατάθεση έως και το 2,3%.

γ) Άνοδος. Πρόκειται για ειδική προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 18 μηνών, με επιτόκια που ξεκινούν από το 2% στο πρώτο τρίμηνο της κατάθεσης, κι αυξάνονται κάθε τρεις μήνες, φτάνοντας στο τελευταίο τρίμηνο το 3,15%.

Η μέση ετησιοποιημένη απόδοση στο 18μηνο διαμορφώνεται στο 2,39% κι είναι η υψηλότερη αυτή τη στιγμή στην αγορά. Οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη κάθε μήνα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης ολικής ανάληψης των κεφαλαίων οποτεδήποτε, χωρίς καμία ποινή.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης διαμορφώνεται στις 20.000 ευρώ.

(Πηγή: moneyonline.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: