To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πότε θα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα για το κοινωνικό μέρισμα

Τα οριστικά αποτελέσματα για το κοινωνικό μέρισμα των αιτήσεων στο taxisnet που αναγράφουν τη λέξη "ενδεικτικό" θα αναρτηθούν στην εφαρμογή των αιτήσεων στις αρχές Μαΐου, ενώ θα σταλεί ενημέρωση και με email στους αιτούντες, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων κ. Θεοχάρη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων οι αιτούντες για το κοινωνικό μέρισμα θα γνωρίζουν το οριστικό αποτέλεσμα της αίτησής τους μέσω του taxisnet λίγο πριν την καταβολή της πρώτης ''φουρνιάς'' του επιδόματος που υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 9 με 12 Μαΐου.




Σχεδόν στο σύνολο των αιτήσεων η εφαρμογή του taxisnet αναφέρει την ένδειξη ''ενδεικτικό'' ως αποτέλεσμα. Έτσι η ΓΓΠΣ θέλει πριν οριστικοποιήσει τα αποτελέσματα για το ποιος θα πάρει τελικά το κοινωνικό μέρισμα, να κάνει περαιτέρω ελέγχους στα στοιχεία των αιτούντων.

Ο κ. Θεοχάρης σήμερα έκανε γνωστό ότι στις αρχές Μαΐου, δηλαδή μέχρι το πολύ τις 9 Μαΐου, θα σταλεί email στους αιτούντες που θα τους ενημερώνει για το αποτέλεσμα της αίτησής τους αλλά και οι αιτούντες θα μπορούν να μπουν στο taxisnet και να δουν (όταν ανακοινωθούν) το εάν θα πάρουν το δικαιούμενο ποσό ή όχι.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα υπάρξει και δεύτερο γύρος δικαιούχων μετά την λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων στις 30 Ιουνίου 2014 ενώ σχεδιάζονται και αλλαγές στα κριτήρια εφόσον δεν διατεθούν όλα τα προβλεπόμενα χρήματα ύψους 525 εκατ ευρώ.Οι αλλαγές που σχεδιάζονται να γίνουν στα κριτήρια είναι η διεύρυνση κατά 500 ευρώ του εισοδηματικού όριο των 6.000 ευρώ (δηλαδή να ανέλθει στις 6.500 ευρώ) με απομείωση του επιδόματος που δικαιούνται, όπως συμβαίνει με τους ένστολους. Για παράδειγμα ένας άγαμος με εισόδημα 6.200 ευρώ να λαμβάνει επίδομα 300 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για τους ένστολους με τακτικές αποδοχές πάνω από το όριο των 1.500 ευρώ και μέχρι 1.541 ευρώ για κάθε 1 ένα ευρώ επιπλέον η ενίσχυση μειώνεται κατά 12 ευρώ. Το κόστος από τη διεύρυνση του εισοδηματικού ορίου κατά 500 ευρώ υπολογίζεται σε 30 εκατ. ευρώ.

Επίσης μετά το τέλος των αιτήσεων δηλαδή στις 30 Ιουνίου θα επανεξεταστούν οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν. Η επανεξέταση θα γίνει με βάσει τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του 2014 και αφορούν στα εισοδήματα του 2013. Δηλαδή θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις του 2014 όχι μόνο για τους μακροχρόνια άνεργους όπως ορίζεται στην απόφαση, αλλά και για τα φτωχά νοικοκυριά που απορρίφθηκαν από το σύστημα.

Μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν γίνει 456.000 αιτήσεις ενώ εγκρίνονται οι τέσσερις στις δέκα. 160.000 αιτήσεις εκκρεμούν για περαιτέρω αξιολόγηση.

(Πηγή: dikaiologitika.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: