To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Εκλογές 2014: Τι ισχύει για τις άδειες των δημοσίων και των στρατιωτικών

Στα 140 ευρώ το εκλογικό επίδομα των ενστόλων
Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την κανονική άδεια που μπορεί να χορηγηθεί σε δημοσίους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των εκλογών και μέχρι την ολοκλήρωση τους στις 28 Μαΐου 2014 που είναι η ημερομηνία του δεύτερου γύρου της ψηφοφορίας, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.




Συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του αναφορικά µε την δυνατότητα χορήγησης κανονικών αδειών σε όλο το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του δηµόσιου τοµέα, ενόψει των επερχομένων δηµοτικών εκλογών, περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ανάγκης διασφάλισης της απρόσκοπτης διεξαγωγής τους, αναφέρει ότι η χορήγηση κάθε είδους κανονικής άδειας στο µόνιµο καθώς και στο προσωπικό µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των υπηρεσιών καθώς και όλων των εποπτευομένων φορέων, κατά το χρονικό διάστηµα από την ηµέρα δηµοσίευσης του π.δ. προκήρυξης των ευρωεκλογών έως και 30 Μαΐου 2014, θα πρέπει να πραγµατοποιηθεί µε ευθύνη τόσο των οικείων προϊσταµένων όσο και των προϊσταµένων των υπηρεσιών προσωπικού του κάθε φορέα.

Επισηµαίνεται όμως στην εγκύκλιο ότι αυτό θα πρέπει να γίνει κατά τρόπο που δεν θα αποτρέψει την εύρυθµη και κανονική λειτουργία των δηµόσιων υπηρεσιών, όπως και την άµεση ανταπόκριση τους στην εκλογική διαδικασία, κατά την εν λόγω χρονική περίοδο και κυρίως αφού πρώτα αξιολογηθεί ποιες υπηρεσίες των φορέων είναι απαραίτητο να εργαστούν µε απόλυτη πληρότητα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι άδειες χορηγούνται με ευθύνη των προϊσταμένων των αιτούντων κανονικής άδειας και είναι δυνατή η χορήγηση μόνο εφόσον δεν επηρεάζεται η εκλογική διαδικασία.

Στα 140 ευρώ το εκλογικό επίδομα των ενστόλων

Στα 210-220 ευρώ μικτά, περίπου 130-140 ευρώ καθαρά, θα ανέλθει το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, πολιτικά πρόσωπα του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τη συμμετοχή τους στη διασφάλιση της ομαλότητας της εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014.

Πηγές του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αποκαλύπτουν πως ήδη έχει «κοπεί» από το υπουργείο Οικονομικών το ποσό των 15.000.000 ευρώ, που θα διατεθεί σε περίπου 70.000 δικαιούχους.

Τα στελέχη των αρμόδιων τμημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν ζητήσει από τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης τις καταστάσεις αστυνομικών, πυροσβεστών και πολιτικού προσωπικού, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει ζητηθεί και το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τους λιμενικούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό θα δοθεί σε περίπου 55.000 αστυνομικούς, 8.500 πυροσβέστες, 4.000 λιμενικούς και 1.500 πολιτικούς υπαλλήλους. Δεν θα το πάρουν όσοι βρίσκονται σε αναρρωτικές ή σε έκτακτες άδειες.

Από τις 24 Μαρτίου 2014 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ., με έγγραφό της προς τους υπουργούς Δημοσίας Τάξης, Οικονομικών, προς τα πολιτικά κόμματα και την αστυνομική ηγεσία, ζητούσε τον καθορισμό του ύψους του εκλογικού επιδόματος και τον χρόνο καταβολής του.

Μετά τη νέα εξέλιξη φαίνεται να παίρνουν απάντηση για το πρώτο σκέλος σχετικά με το ύψος του ποσού της εκλογικής αποζημίωσης και αναμένουν αυτή για το δεύτερο, το χρόνο καταβολής, ο οποίος φαίνεται να προσδιορίζεται πριν από την εκλογική διαδικασία ή λίγο μετά.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: