To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ε41 το νέο έντυπο για τον φόρο υπεραξίας ακινήτων

Ε41 θα είναι το όνομα του νέου εντύπου της εφορίας το οποίο θα καλούνται να συμπληρώσουν από την Δευτέρα, όλοι όσοι θέλουν να πουλήσουν ακίνητο.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ ο φορολογούμενος που μεταβιβάζει ακίνητη περιουσία υποχρεούται, πριν τη σύνταξη του συμβολαίου, να δηλώνει το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τον προσδιορισμό του φόρου υπεραξίας.




Η δήλωση περιλαμβάνει τα στοιχεία του πωλητή, του συμβολαιογράφου που καταρτίζει την συμβολαιογραφική πράξη και θα διενεργήσει την παρακράτηση και την απόδοση του φόρου, τα στοιχεία του /των αγοραστή/ών, τον χρόνο και την αξία κτήσης και μεταβίβασης, το είδος της ακίνητης περιουσίας ή των ιδανικών μεριδίων αυτής ή του εμπράγματου δικαιώματος, τα έτη διακράτησης, τους συντελεστές και τον υπολογισμό του φόρου. Ο συμβολαιογράφος υποχρεούται να ελέγχει και να βεβαιώνει την ακρίβεια των ανωτέρω στοιχείων καθώς και να θεωρεί τη δήλωση, δεν έχει, όμως, ευθύνη για όσα στοιχεία δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του και δεν περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο που συντάσσει.

Όπως αναφέρεται σε περίπτωση που το ακίνητο αγοράστηκε μέσα στο ίδιο έτος της μεταβίβασης δεν αναγράΦετα, ενώ η διαΦορά μεταξύ της τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης του ακινήτου, η οποία υποβάλλεται σε Φόρο, λαμβάνεται απομειούμενη με την εφαρμογή των συντελεστών απομείωσης.

Η δήλωση υποβάλλεται και όταν η υπεραξία είναι μηδενική λόγω απόκτησης του δικαιώματος προ του 1995, οπότε σ' αυτή την περίπτωση συμπληρώνεται μόνο το έτος κτήσης.

Πηγή: newmoney.gr






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: