To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ηλεκτρονικά και φέτος τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων

Ηλεκτρονικά στο σύνολο της θα γίνει φέτος η υποβολή και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν θα εκτυπώσει και δεν θα ταχυδρομήσει στους φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά οι φορολογούμενοι θα εκτυπώνουν φέτος από το Taxisnet την πράξη διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν.




Συγκεκριμένα, με την οριστική υποβολή της δήλωσης, αυτή θα βεβαιώνεται και ο φορολογούμενος θα μπορεί να εκτυπώσει την πράξη προσδιορισμού του φόρου με τον κωδικό πληρωμής.

Για τα χρεωστικά εκκαθαριστικά οι φορολογούμενοι θα μπορούν από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση να εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής για την τρέχουσα δόση κάθε μήνα (συμπεριλαμβάνονται τυχόν μη καταβληθείσες προηγούμενες δόσεις και οι αναλογούσες για αυτές προσαυξήσεις).

Η εκτύπωση των ειδοποιήσεων θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη έντυπη ειδοποίηση (εκκαθαριστικό) που αποστέλλεται ταχυδρομικώς, και θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφλησή του φόρου στα πιστωτικά ιδρύματα.

(Πηγή: in.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: