To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

5.000 κατασχέσεις έως 31 Μαρτίου για ασφαλιστικές οφειλές

«Σήμα» για την εκτέλεση, το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου, τουλάχιστον 5.000 ανεκτέλεστων (από τον Νοέμβριο του 2013) παραγγελιών κατασχέσεων κινητών και ακινήτων για οφειλές άνω των 30.000 ευρώ στα Ταμεία (κυρίως στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ) εξέδωσε το Κέντρο Eίσπραξης Aσφαλιστικών Oφειλών (KEAO).

Με το επείγον «σήμα» που εστάλη στις υπηρεσίες, ζητείται να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τις κατασχέσεις που έχουν εκδοθεί από τις 26 Νοεμβρίου του 2013 έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2014 κατά οφειλετών του ΚΕΑΟ και, όπως διαπιστώθηκε μηχανογραφικά, δεν έχουν εκτελεστεί έως σήμερα.




Οπως υπογραμμίζεται στο σχετικό έγγραφο, «οι παραγγελίες πρέπει να εκτελούνται εντός διμήνου από την ημερομηνία παραλαβής από τους δικαστικούς επιμελητές» και «για την τήρηση της προθεσμίας αυτής οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ θα ελέγχονται» καθώς από την είσπραξη μέρους των συσσωρευμένων οφειλών (και υπό την απειλή των κατασχέσεων) εξαρτάται η επίτευξη του στόχου για αύξηση των εσόδων των Ταμείων κατά 764 εκατ. ευρώ το 2014, σύμφωνα με τον κοινωνικό προϋπολογισμό.

Ενημέρωση με e-mail
Για τον καλύτερο εντοπισμό (και την ταχύτερη ενημέρωση) των οφειλετών του Κέντρου Eίσπραξης Aσφαλιστικών Oφειλών - όπου έχουν μεταφερθεί οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και σταδιακά μεταφέρονται οι αντίστοιχες οφειλές προς το ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ - λειτουργεί υπηρεσία ηλεκτρονικής ενημέρωσης οφειλετών του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.

Οι οφειλέτες, αφού πιστοποιηθούν ως χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης, θα ενημερώνονται μέσω e-mail για την τακτοποίηση των οφειλών τους.

(Πηγή: Ημερησία)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: