To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Σε εφαρμογή από το 2015 το ηλεκτρονικό "Πόθεν Έσχες"

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται από το 2015 η υποβολή και ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Την Τετάρτη παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων η νέα εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή, επεξεργασία και έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.




Μιλώντας στην εκδήλωση, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης τόνισε πως το βασικό στοιχείο της ιδέας του «πόθεν έσχες» είναι ότι δεν μπορεί η συνολική περιουσιακή κατάσταση ενός πολίτη το νέο έτος να είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε το προηγούμενο έτος προσθέτοντας τα διάφορα εισοδήματα του και αφαιρώντας το κόστος διαβίωσης.

Όπως είπε, το νέο ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα ελέγχει ότι η μείωση ή η αύξηση της περιουσιακής κατάστασης ενός πολίτη γίνεται προοδευτικά και δικαιολογείται τόσο από τα εισοδήματα του όσο και από το κόστος διαβίωσης του, ενώ θα λειτουργεί και ως ένα μοναδικό σημείο υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

«Μειώνουμε την γραφειοκρατία και τις πολλαπλές υποβολές χειρόγραφων δηλώσεων» τόνισε ο κ. Μαυραγάνης, προσθέτοντας πως πλέον το υπουργείο θα έχει αυτόματα τον έλεγχο των υπόχρεων.

«Θα ξέρουμε δηλαδή αν κάποιος υπόχρεος δήλωσης 'πόθεν έσχες' υπέβαλε ή όχι. Και φυσικά είναι προφανές ότι θα γίνεται διασταύρωση με τα φορολογικά στοιχεία που υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών» επισήμανε και ζήτησε να υπάρξει νομική πρόβλεψη, ώστε να απαλειφθεί η υποβολή στο «πόθεν έσχες» των φορολογικών στοιχείων που έχουν ήδη υποβληθεί με τις φορολογικές δηλώσεις.

(Πηγή: in.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: