To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σαρωτικοί έλεγχοι σε 200.000 επιχειρήσεις και πλούσιους φορολογούμενους

Μπαράζ ελέγχων σε 200.000 επιχειρήσεις και πλούσιους φορολογούμενους ξεκινά η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων με στόχο την αύξηση των δημοσίων και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν το 2014 στα φυσικά πρόσωπα και συγκεκριμένα στους αυτοαπασχολούμενους καθώς και σε όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα και είναι μέτοχοι σε εταιρίες. Μάλιστα για το 2014 υπολογίζεται να διενεργηθούν 10.000 στοχευμένοι έλεγχοι στις τρεις παραπάνω κατηγορίες και περισσότεροι από 150.000 προληπτικοί έλεγχοι σε όλο το φάσμα της οικονομίας .Ειδικότερα και σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οι 200.000 έλεγχοι θα αφορούν:




1. Εμβάσματα. Από τις 24.710 περιπτώσεις εμβασμάτων (που είχαν προκύψει από τον αλγόριθμο του υπουργείου Οικονομικών) έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε 50. Στους πρώτους 9 μήνες είχαν ολοκληρωθεί μόλις δύο και μέσα σε διάστημα ενός μήνα και μετά τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο ολοκληρώθηκαν ακόμα 44 υποθέσεις. Από τους ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 7,2 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν καταβληθεί από του υπόχρεους περί τα 2,5 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται το 2014 να ελεγχθούν περισσότερες από 6.000 υποθέσεις μόνο από τη λίστα των εμβασμάτων και συνολικά με τις υπόλοιπες λίστες οι έλεγχοι θα ξεπεράσουν τις 40.000

2. Προληπτικοί Ελεγχοι. Περισσότεροι από 150.000 προληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν το 2014 σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο κάθε εβδομάδα θα διενεργούνται 3.000 έλεγχοι σε καταστήματα λιανικής, κέντρα διασκέδασης, μπαρ και ταβέρνες καθώς και σε γιατρούς και δικηγόρους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν εκδοθεί τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία

3. Ειδικοί Ελεγχοι σε κλάδους με υψηλή φοροδιαφυγή.
Στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού θα βρεθούν το 2014 τα φυσικά πρόσωπα υψηλού πλούτου, καθώς και όσοι έχουν εισοδήματα από ακίνητα, ή η είναι μέτοχοι σε επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα γιατροί και δικηγόροι θα συνεχίσουν να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών. Από αναλύσεις μέσω διασταυρώσεων διαπιστώθηκε ότι αρκετοί φορολογούμενοι με εισοδήματα μόνο από ακίνητα φοροδιαφεύγουν, όπως επίσης και φυσικά πρόσωπα που είναι μέτοχοι σε επιχειρήσεις. Από τις διασταυρώσεις προέκυψε ότι αρκετά φυσικά πρόσωπα πληρώνονται μέσω πιστωτικών καρτών που είναι στα ονόματα των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να μη καταβάλλουν φόρους στο ελληνικό δημόσιο.

(Πηγή: matrix24.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: