To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

2.000 εκτός Δημοσίου στις 22/3 - 5.000 αιτήσεις για τη Διαδημοτική Κινητικότητα

Με δύο διαφορετικούς τρόπους προσεγγίζουν τα μελλούμενα για τους δημοσίους υπαλλήλους τα υπουργεία Διοικ. Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών. Το πρώτο δείχνει την έξοδο σε όσους βγήκαν υποχρεωτικά σε διαθεσιμότητα αλλά δεν βρήκαν θέσεις να τοποθετηθούν, την ίδια στιγμή που το δεύτερο προσπαθεί να πείσει υπαλλήλους να βγουν εθελοντικά σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τα αιτήματα για τη διαδημοτική κινητικότητα έφθαναν την περασμένη Παρασκευή στα 4.798 και κατατέθηκαν από 292 φορείς (δήμοι περιφέρειες κλπ) για προσωπικό που χρειάζονται ώστε να καλύψουν ελλείψεις.




Με βάση αυτά τα αιτήματα οι υπάλληλοι της Αυτοδιοίκησης θα μπορούν να συμμετάσχουν στο διαδημοτική κινητικότητα. Αυτοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

*Από τη στιγμή που ένας υπάλληλος θα καταθέτει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα θα οδηγείται σε διαθεσιμότητα

*Το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι εάν γίνει δεκτή η αίτηση θα μετακινείται, και στο μέλλον ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα εξαιρείται από κάθε διαθεσιμότητα / κινητικότητα

*Το ίδιο υπουργείο διαβεβαιώνει επίσης ότι εάν δεν γίνει δεκτή η αίτηση θα επιστρέφει ο υπάλληλος από τη διαθεσιμότητα στη θέση που είχε πριν.

Την ίδια ώρα στις 22 Μαρτίου την πόρτα της εξόδου απ΄ το δημόσιο θα δουν οι υπάλληλοι που πέρασαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον περασμένο Ιούνιο και δεν έχουν πετύχει μεταφορά σε νέα θέση εντός του Δημοσίου.

Η πρώτη "φουρνιά" υπαλλήλων που θα απολυθούν είναι οι σχολικοί φύλακες. Από τα 2.300 άτομα που εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (300 εξαιρέθηκαν λόγω κοινωνικών κριτηρίων και μεταφέρθηκαν άμεσα σε άλλες θέσεις εντός Δημοσίου), περίπου οι 1.500 θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά. Μόνο 526 πρώην σχολικοί φύλακες θα επανατοποθετηθούν σε θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ενισχύοντας το έργο των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Μαζί με τους δημοτικούς φύλακες, εκτός δημόσιου τομέα θα περάσουν περίπου 300 απ' τους 1.800 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Μέσα στο Μάιο θα ακολουθήσουν περίπου 200 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί.

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης επαναφέρει την τροπολογία που είχε αποσυρθεί και όριζε ότι δεν ισχύει λόγω εκλογών η απαγόρευση των υπηρεσιακών μεταβολών για όσους εργαζόμενους έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: