To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΔΑΠ: Αυξήσεις και εκπτώσεις από το νέο έτος

Σε μία σειρά αλλαγών στην τιμολογιακή της πολιτική προχωρά απ' τη νέα χρονιά η ΕΥΔΑΠ μετά και την επικύρωση της σχετικής απόφασης απ' τους συναρμόδιους υπουργούς και τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η Επιχείρηση αυξάνει το πάγιο τέλος και θεσπίζει ελάχιστη μηνιαία έκπτωση. Ως αντιστάθμισμα κατεβάζει ελαφρώς τη χρέωση του νερού και δίνει έκπτωση 50% στο τιμολόγιο αποχέτευσης για τις βιομηχανίες και 30% για σπίτια με κήπο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η "Καθημερινή":

α) Στο γενικό τιμολόγιο, επωφελούνται οι μικρές καταναλώσεις (έως 5 κυβικά μέτρα τον μήνα) που από 0,41 ευρώ/κυβικό μέτρο θα πληρώνουν 0,35 ευρώ/κυβικό μέτρο. Η μέση κατανάλωση (5-20 κυβικά μέτρα/μήνα) παραμένει σταθερή ενώ οι μεγαλύτερες καταναλώσεις έχουν μειώσεις της τάξης του 0,03 ευρώ/κυβικό μέτρο. Επίσης θα ισχύει ελάχιστη χρέωση 2 κυβικά μέτρα/μήνα, εκτός αν γίνει διακοπή υδροδότησης με αφαίρεση μετρητή.

Για οικογένειες με τρία και περισσότερα προστατευόμενα παιδιά θα ισχύει χρέωση 0,35 ευρώ/κυβικό μέτρο, εφόσον η μηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει για μεν την πενταμελή οικογένεια τα 15 κυβικά μέτρα ή τα 12 κυβικά μέτρα για την τετραμελή.

β) Βιομηχανικό - επαγγελματικό τιμολόγιο. Για κατανάλωση έως 1.000 κυβικά μέτρα/μήνα η χρέωση μειώνεται από 0,838 σε 0,83 ευρώ/κυβικό μέτρο.

γ) Δημόσια, δημοτικά, ΝΠΔΔ. Ανεξαρτήτως κατανάλωσης, από 0,99 σε 0,98 ευρώ/κυβικό μέτρο.

δ) Φιλανθρωπικά ιδρύματα - φορείς. Ανεξαρτήτως κατανάλωσης, από 0,28 σε 0,23 ευ­ρώ/κυβικό μέτρο. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι η ΕΥΔΑΠ μπορεί να εντάσσει όποιον επιθυμεί στη συγκεκριμένη κατηγορία, με απόφαση διοικητικού συμβουλίου.

Το πάγιο τέλος για καταναλώσεις έως 60 κυβικά μέτρα/τρίμηνο αυξάνεται στο 1 ευρώ (μέχρι 30 κυβικά μέτρα/τρίμηνο ήταν 0,56 ευρώ/μήνα). Στις καταναλώσεις άνω των 60 κυβικών μέτρων/τρίμηνο μειώνεται από 1,64 ευρώ/μήνα σε 1 ευρώ/μήνα.

Οσον αφορά το τιμολόγιο αποχέτευσης, θα χορηγείται έκπτωση 50% σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες ποτοποιίας, παγοποιίας, παραγωγής τεχνητής μετάξης και χαρτοποιίες. Και έκπτωση 30% σε σπίτια με κήπο άνω των 200 τετραγωνικών. Η προηγούμενη αναπροσαρμογή των τιμολογίων έγινε το 2008.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: