To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ποιες συνέπειες θα έχουν οι φορολογούμενοι με χρέη ανεπίδεκτα είσπραξης

Εκτός τραπεζικού συστήματος τίθενται για δέκα χρόνια όσοι φορολογούμενοι έχουν χρέη προς το δημόσιο τα οποία θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης. Παράλληλα, καταδικάζονται να ζουν στην παραοικονομία. Αυτά με βάση όσα ορίζονται στην εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων που αφορά στο χαρακτηριστικό των οφειλών προς το δημόσιο σε εισπράξιμα και μη.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην εγκύκλιο οι φορολογούμενοι, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, που τα χρέη τους προς το δημόσιο χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης θα αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, τις εξής συνέπειες:

- Δεν θα τους χορηγείται στους ίδιους και στα συνυπόχρεα με αυτούς πρόσωπα αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για οποιαδήποτε αιτία. Αν όμως, πρόκειται για είσπραξη χρημάτων που θα διατεθούν για την ικανοποίηση του Δημοσίου ή για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, το προϊόν των οποίων θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό, χορηγείται βεβαίωση οφειλής.

- Θα δεσμεύονται στο σύνολό τους οι τραπεζικοί και επενδυτικοί λογαριασμοί των οφειλετών.

- Δεν θα χορηγείται στον οφειλέτη και σε όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα άλλο προβλεπόμενο από το νόμο πιστοποιητικό για μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, εκτός αν πρόκειται για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, το προϊόν των οποίων θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό.

Έτσι με τις παραπάνω κυρώσεις που θα αντιμετωπίζουν όσοι έχουν οφειλές προς το δημόσιο οι οποίες είναι ανεπίδεκτες είσπραξης θα τίθενται ουσιαστικά εκτός τραπεζικού και φορολογικού συστήματος. Επί της ουσίας καταδικάζονται να κινούνται μόνο στη σφαίρα της παραοικονομίας καθώς δεν θα μπορούν να καταθέσουν ούτε μικροποσά στις τράπεζες, ενώ δεν θα μπορούν να έχουν και επαφή με το φορολογικό σύστημα λόγω των χρεών τους προς την εφορία.

Σημειώνεται ότι ανεπίδεκτα είσπραξης θεωρούνται τα χρέη για τα οποία η εφορία έχει εξαντλήσει κάθε μέσο αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ) και πλέον δεν μπορεί να εισπράξει.

(Πηγή: capital.gr)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: