Μάλιστα, εν όψει των τοποθετήσεων στην ΕΛ.ΑΣ και στα καταστήματα κράτησης αυξήθηκε από τα 45 στα 50 έτη το όριο ηλικίας των υποψηφίων.
Οι αιτήσεις, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα πρέπει να κατατεθούν στις Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού των δήμων στους οποίους κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τρίτη στο Εθνικό Τυπογραφείο (ΦΕΚ 2999/26-11-2013 Τεύχος Β΄).
Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων, οι δήμοι θα συντάξουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων και θα τους αποστείλουν στο ΑΣΕΠ, το οποίο θα προβεί στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.
Τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής θα γνωμοδοτήσουν, με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια, και θα διαβιβάσουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο θα καταρτίσει ενιαίο πίνακα διάθεσης.
Από την κατανομή των θέσεων -και με βάση τα αιτήματα υπουργείων για κάλυψη αναγκών τους- προκύπτει ότι η επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ περίπου 750 θα αξιοποιηθούν ως φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα. Μεγάλος αριθμός θα εργαστεί στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης («one stop shop») του υπουργείου Εσωτερικών, στις Υπηρεσίες Δίωξης του Παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι οικονομικών πτυχίων.
(Πηγή: Έθνος)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: