To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Έως 11/12 οι αιτήσεις των δημοτικών αστυνομικών

Εως τις 11 Δεκεμβρίου έχουν περιθώριο οι 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την κάλυψη 2.858 «ανοικτών» θέσεων στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Μάλιστα, εν όψει των τοποθετήσεων στην ΕΛ.ΑΣ και στα καταστήματα κράτησης αυξήθηκε από τα 45 στα 50 έτη το όριο ηλικίας των υποψηφίων.

Οι αιτήσεις, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα πρέπει να κατατεθούν στις Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού των δήμων στους οποίους κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τρίτη στο Εθνικό Τυπογραφείο (ΦΕΚ 2999/26-11-2013 Τεύχος Β΄).

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων, οι δήμοι θα συντάξουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων και θα τους αποστείλουν στο ΑΣΕΠ, το οποίο θα προβεί στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

Τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής θα γνωμοδοτήσουν, με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια, και θα διαβιβάσουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο θα καταρτίσει ενιαίο πίνακα διάθεσης.

Από την κατανομή των θέσεων -και με βάση τα αιτήματα υπουργείων για κάλυψη αναγκών τους- προκύπτει ότι η επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ περίπου 750 θα αξιοποιηθούν ως φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα. Μεγάλος αριθμός θα εργαστεί στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης («one stop shop») του υπουργείου Εσωτερικών, στις Υπηρεσίες Δίωξης του Παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι οικονομικών πτυχίων.

(Πηγή: Έθνος)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: