To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Διορθώσεις στα πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών

Διορθώσεις στα πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ηλεκτρονικό φορολογικό φόρουμ «Taxheaven».

Ερωτηθείς για το εάν το πρόστιμο των 2.500 ευρώ για την καθυστέρηση υποβολής μίας δήλωσης που προβλέπει ο Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών συνδυάζεται με τις δράσεις για τον εξορθολογισμό των προστίμων – ποινών που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Θεοχάρης παραδέχθηκε ότι «χρειάζεται να επανεξεταστούν κάποια θέματα».

Επίσης, αναγνώρισε ότι προκύπτουν πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει δόλος εκ μέρους του επιχειρηματία. «Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να είμαστε επιεικείς απέναντι σε φορολογούμενους που εκ παραδρομής ή τέλος πάντων όχι από δόλο, υπέβαλαν εκπρόθεσμη δήλωση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε πως οι προθεσμίες υπάρχουν για να τηρούνται και ότι απαιτείται η δέουσα σοβαρότητα για την τήρηση των προθεσμιών όχι όμως μόνο από την πλευρά των φορολογουμένων αλλά και από την πλευρά της φορολογικής διοίκησης, έτσι ώστε να υπάρχει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Ο ίδιος τόνισε πως για το πρόστιμο των 2.500 για κάθε μη εκδοθείσα απόδειξης η πρόθεση του υπουργείου δεν ήταν αυτή που αποτυπώθηκε στο κείμενο του νόμου και ότι πρόθεση της ΓΓΔΕ ήταν να υπάρχει ένα πρόστιμο (2.500 ευρώ) ανά φύλλο ελέγχου ανεξαρτήτως αριθμού αποδείξεων. «Αυτό τώρα πρέπει να το εξετάσουμε ώστε να καταλήξουμε στην οριστική μορφή των προστίμων»,είπε ο κ. Θεοχάρης.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: