To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αλλαγές στη φορολόγηση των offshore

Σε αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης των offshore εταιρειών προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη να δηλώνει στη Βουλή ότι σχεδιάζεται η φορολόγηση των εσόδων των offshore εταιρειών όταν αυτά κατευθύνονται στον τόπο κατοικίας των «ιδιοκτητών» τους και όχι στον τόπο διοίκησής τους. Η σχετική νομοθετική διάταξη με τις αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο των εξωχώριων εταιρειών θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Μάιο.

Οι φορολογικοί έλεγχοι έχουν δείξει ότι οι εξωχώριες στην πραγματικότητα «διοικούνται» από τον τόπο κατοικίας αντί για τη χώρα διοίκησης που δηλώνουν. Δηλαδή τα έσοδα από τη δραστηριότητά τους κατευθύνονται στον τόπο κατοικίας και όχι στον χώρο που έχουν δηλώσει ως τόπο διοίκησης, με αποτέλεσμα τα έσοδα αυτά να μην φορολογούνται.

Ο κ. Μαυραγάνης, αναφερόμενος στους ελέγχους για τις off shore με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους, είπε ότι έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ για ελέγχους σε συγκεκριμένες διευθύνσεις, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία και να προχωρήσει η επεξεργασία τους με τρόπο που θα οδηγεί σε συμπεράσματα.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας αναφορές βουλευτών για την αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, υποστήριξε ότι η θεσμοθέτηση του ανεξάρτητου Γραμματέα Εσόδων και η παραχώρηση αρμοδιοτήτων στο πρόσωπό του, ως προς τη διαχείριση των ελέγχων, θα βοηθήσει σημαντικά στην πάταξη της φοροδιαφυγής και μάλιστα με τρόπο που δεν θα δημιουργεί αμφιβολίες για το ενδεχόμενο πολιτικών παρεμβάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Ολο το ελεγκτικό σύστημα έχει μπει σε τροχιά αναδιάρθρωσης, ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα», είπε ο κ. Μαυραγάνης, σημειώνοντας ότι θα προσληφθούν άμεσα 200 ελεγκτές μέσω ΑΣΕΠ, ενώ ολοκληρώθηκε και ο εσωτερικός διαγωνισμός για την πλήρωση των θέσεων των ελεγκτών.

(Πηγή: Ημερησία)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: