To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

4.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2013

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, με την συμμετοχή κορυφαίων υπουργών. Ο Αντώνης Μανιτάκης έδωσε το χρονοδιάγραμμα για την «επόμενη μέρα» στο Δημόσιο. Όπως ανέφερε, εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η τελευταία φάση που αφορά αλλαγές σε δομές των υπουργείων.

«Θα την εκτελέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ήταν η απάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην υποχρέωση που ανέλαβε η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα να αποχωρήσουν έως το τέλος του 2013, συνολικά 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι και ένα μεγάλο μέρος από αυτούς αρκετούς μήνες νωρίτερα.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι «η διαδικασία θα αρχίσει αμέσως μετά τις πρώτες απολύσεις, σημειώνοντας ότι σε αναμονή βρίσκονται 10.000 επιτυχόντες από προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πλέον πιάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για τη μείωση του όγκου των διοικητικών δομών κατά 40% με 50%, ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15%. Όπως επεσήμανε, τώρα ξεκινάει η δεύτερη φάση, που είναι και πιο κρίσιμη, καθώς οι μελέτες θα πρέπει να εφαρμοστούν και να σχεδιαστούν οι νέοι θεσμοί.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: