To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ανοίγει ο δρόμος για την άρση της μονιμότητας σε ΔΕΚΟ - τράπεζες

Σαρωτικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των ΔΕΚΟ, εισηγμένων και μη, καθώς και τραπεζών που τελούν υπό κρατικό έλεγχο, με περικοπές πρόσθετων αποδοχών και ρυθμίσεις που ανοίγουν το δρόμο για την άρση της μονιμότητας στις επιχειρήσεις, φέρνει η συμφωνία με την τρόικα που βρίσκεται προ των πυλών.

Οι δανειστές μας απαιτούν δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους στις δημόσιες επιχειρήσεις, με απόλυτη προτεραιότητα σε εκείνες που βαίνουν προς αποκρατικοποίηση ώστε να καταστεί πιο ελκυστική η ιδιωτικοποίησή τους, με περικοπές αποδοχών, προσωπικού και ευκολότερες μετακινήσεις εργαζομένων εντός των επιχειρήσεων. Επίμονες φέρεται να είναι οι πιέσεις που ασκούνται και για γενναίες περικοπές στα λεγόμενα «ευγενή ταμεία», στα οποία υπάγονται και ταμεία μεγάλων εισηγμένων δημοσίων επιχειρήσεων.

Κανονισμοί εργασίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό το βάρος των πιέσεων της τρόικας είναι πιθανόν η κυβέρνηση να περάσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα μεταβάλλονται οι κανονισμοί εργασίας στις ΔΕΚΟ, ανοίγοντας, μεταξύ άλλων, το δρόμο και για αποχωρήσεις υπαλλήλων. Οι αλλαγές αναμένεται να επηρεάσουν περί τους 68.000 υπαλλήλους που απασχολούνται στις εισηγμένες και τις μη εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις (26.300 στις μη εισηγμένες και 41.500 στις εισηγμένες ΔΕΚΟ).

Οι πιέσεις επικεντρώνουν σε αλλαγές ώστε να διευκολύνονται απολύσεις αλλά και μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες θέσεις αλλά και στη δραστική περικοπή του μισθολογικού κόστους, με «ψαλίδι» στα «προνόμια», «πάγωμα» των ωριμάνσεων και περικοπές υπερωριών. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση θα δεσμευθεί και για νέο κύμα «λουκέτων» σε δημόσιους φορείς, το πιθανότερο με απολύσεις των εργαζομένων που θα χάσουν το αντικείμενο εργασίας τους, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 15.000 απολύσεις εντός του 2012.

(Πηγή: Ημερησία)

Πουλήστε ό,τι δεν χρειάζεστε!
Ricardo
Xestock



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: