To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι αμειβόμενοι με κυμαινόμενες αποδοχές δεν αλλάζουν ασφαλιστικές κλάσεις

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι κατηγορίες των αμειβόμενων μισθωτών με κυμαινόμενες αποδοχές για το έτος 2012, παραμένουν στις ίδιες ασφαλιστικές κλάσεις τεκμαρτών ημερομισθίων, στις οποίες είχαν καταταγεί για το έτος 2011, εκτός των οδηγών αυτοκινήτων (ταξί) χωρίς αλλαγή (διπλοβάρδια) και των κομμωτών - κουρέων που κατατάσσονται στην 11η ασφαλιστική κλάση.

Διευκρινίζονται ακόμη τα ακόλουθα:

α) Οι εισφορές υπολογίζονται με βάση τα ισχύοντα ασφάλιστρα και τις τεκμαρτές αποδοχές, που αντιστοιχούν κάθε φορά στις ασφαλιστικές κλάσεις της κατάταξής τους.
β) Η κατάταξη ισχύει τόσο για τον υπολογισμό των μηνιαίων εισφορών ΙΚΑ - ΕΤΑΜ όσο και για τον αυτοτελή υπολογισμό των εισφορών για τα δώρα εορτών (Χριστουγέννων - Πάσχα) και το επίδομα αδείας.
γ) Η κατάταξη είναι ανεξάρτητη από τη διάρκεια της ημερήσιας απασχόλησης και σ'Α αυτή περιλαμβάνονται οι χορηγούμενες παροχές σε είδος (τροφή, κατοικία, κ.λπ.), τα επιδόματα προϋπηρεσίας, γάμου, οι υπερωρίες, κ.λπ.
δ) Oταν οι κατώτατοι μισθοί ή τα κατώτατα ημερομίσθια, που προβλέπονται από τις οικείες συλλογικές συμβάσεις εργασίας (γενική και ειδικές), συμπεριλαμβανομένων και των γενικών επιδομάτων που χορηγούνται σε όλους ανεξαιρέτως τους μισθωτούς, οι οποίοι υπάγονται στην εκάστοτε ισχύουσα οικεία συλλογική σύμβαση εργασίας, είναι ανώτεροι των τεκμαρτών μισθών ή των τεκμαρτών ημερομισθίων των κλάσεων της κατάταξης, τότε χωρεί αυτόματη κατάταξη στις ασφαλιστικές κλάσεις που εμπίπτουν οι νόμιμοι αυτοί μισθοί ή τα ημερομίσθια.
ε) Η ανωτέρω κατάταξη ισχύει ανεξαρτήτως φύλου.
στ) Μουσικοί α΄ λογίζονται οι απασχολούμενοι τη νύχτα ή και μικτά (νύχτα και ημέρα), ενώ μουσικοί β'Α λογίζονται οι απασχολούμενοι μόνο την ημέρα.
ζ) Κέντρα διασκεδάσεως θεωρούνται τα προσφέροντα μουσική διά μουσικών οργάνων και, προκειμένου περί χορευτικών κέντρων, και διά μουσικών μηχανημάτων.
η) Για τους αμειβόμενους με κυμαινόμενες αποδοχές μισθωτούς, ολόκληρη η εισφορά υπέρ ΔΛΟΕΜ 2% (εργοδότη 1% και ασφ/νου 1%) βαρύνει τον εργοδότη, σύμφωνα με την 68623/10394/17-11-58 απόφαση υπουργού Εργασίας (εγκ. ΙΚΑ - ΕΤΑΜ 464/58, Γ.Ε. 201777/ΦΕ 211/11-2-77).





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: