To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αυστηρότερα κριτήρια για τις Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη το σχέδιο τροποποίησης της απόφασης 266342/2009 (Β' 269), που αφορά τις Οργανώσεις των Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) και τα προγράμματά τους για την τριετία 2012-2015, στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπονται τα εξής:

1. Για την έγκριση των οργανώσεων παραγωγών, το κριτήριο της παραγωγής ελαιολάδου ή και επιτραπέζιων ελιών αυξάνεται στο 5% της μέσης παραγωγής ελαιολάδου ή και επιτραπέζιων ελιών της σχετικής περιφερειακής ζώνης (μέσος όρος τελευταίας τετραετίας).

2. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανά μελέτη δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων ευρώ.

3. Οι δαπάνες για τη διάδοση των πληροφοριών για το έργο των ΟΕΦ δεν δύνανται να υπερβαίνει το 2% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος και μέχρι του ποσού των πενήντα χιλιάδων ευρώ.

4. Δραστηριότητες στις οποίες πρέπει να δοθεί προτεραιότητα είναι εκείνες που έχουν σχέση με:

· Συλλογικές προμήθειες παγίου εξοπλισμού όπως: μηχανήματα μέτρησης της ελαιοπεριεκτικότητας του ελαιοκάρπου για την διαπίστωση του κατάλληλου χρόνου συγκομιδής, μηχανήματα συγκομιδής (δονητές κορμού ή κλάδων, ηλεκτροκίνητα ραβδιστικά, κλαδευτικά, καταστροφείς κλάδων), μικρής έκτασης εξοπλισμοί μονάδων ελαιοτριβείων, συσκευαστηρίων και μονάδων επεξεργασίας επιτραπέζιων ελιών.

· Κατάρτιση των παραγωγών για τα οφέλη της συλλογικής διαχείρισης της ελαιοκαλλιέργειας και των ελαιώνων, της συλλογικής συγκομιδής, έκθλιψης, αποθήκευσης και εμπορίας των ελαιοκομικών προϊόντων.

· Πρακτικές επίδειξης βιολογικής γεωργίας με σκοπό την ένταξη νέων εκτάσεων στο καθεστώς της βιολογικής γεωργίας.

· Συλλογικές δραστηριότητες για τη συγκομιδή και τη μεταφορά του ελαιοκάρπου.

· Ιχνηλασιμότητα.

· Διαχείριση αποβλήτων ελαιοτριβείων είτε ως μεμονωμένα απόβλητα είτε σε συνδυασμό με τα υποπροϊόντα της ελαιοκαλλιέργειας.

· Αξιοποίηση των υποπροϊόντων της ελαιοκαλλιέργειας.

5. Θα προηγείται η αποδέσμευση της εγγύησης της α' δόσης προκαταβολής και στη συνέχεια θα υποβάλλεται η εγγύηση για τη β' δόση προκαταβολής για διευκόλυνση και αποφυγή σώρευσης των εγγυήσεων.

6. Τα γενικά έξοδα περιορίζονται στο 5% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος επιμερισμένα σε κάθε δραστηριότητα.

7. Για κάθε δραστηριότητα των προγραμμάτων πρέπει να υποβάλλεται πίνακας ποσοτικών και ποιοτικών δεικτών, ως κατωτέρω:

αα) Δείκτες εισροών/εκροών, που επιτρέπουν την παρακολούθηση της προόδου υλοποίησης κάθε δραστηριότητας του προγράμματος,

ββ) Δείκτες αποτελεσμάτων, που αφορούν την άμεση επενέργεια που επέφερε το πρόγραμμα στους άμεσα ωφελούμενους, και

γγ) Δείκτες επιπτώσεων, που αφορούν τις συνέπειες του προγράμματος πέραν των άμεσων επενεργειών στους άμεσα ωφελούμενους.

(Πηγή: Ημερησία)

Financial Solutions: Οι ειδικοί στις αγροτικές επιδοτήσεις και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: