To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πρόστιμο για εκπρόθεσμη δήλωση αποχώρησης μισθωτού

Αναδρομικά από τις 5 Αυγούστου του 2011 (ημερομηνία έκδοσης του νόμου για το ΣΕΠΕ) ισχύει το πρόστιμο (400 - 800 ευρώ) για τη μη αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού εντός 8 ημερών.

Σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, η κλιμάκωση του ποσού του προστίμου θα γίνεται ως εξής:

Σε περίπτωση παράβασης εκ μέρους του εργοδότη της υποχρέωσης για αναγγελία στον ΟΑΕΔ της οικειοθελούς αποχώρησης του μισθωτού εντός 8 ημερών και εφόσον η αποχώρηση αυτή δεν αποδεικνύεται από κανένα έγγραφο στοιχείο, επιβάλλεται πρόστιμο 400 ευρώ, εφόσον η οικειοθελής αποχώρηση δηλώνεται πέραν των οκτώ ημερών και έως την τελευταία εργάσιμη για το Δημόσιο ημέρα του επομένου μήνα απ' αυτόν που έληξε η οκταήμερη προθεσμία.

Εάν η δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης υποβληθεί μετά την τελευταία εργάσιμη για το Δημόσιο ημέρα του επόμενου μήνα απ' αυτόν που έληξε η οκταήμερη προθεσμία ή δεν υποβληθεί, τότε το ύψος του προστίμου διαμορφώνεται στα 800 ευρώ.

Σε περίπτωση εξόφλησης του προστίμου εντός 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία επίδοσης της πράξης, τότε θα γίνεται έκπτωση 20%.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: