To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ποιοι γιατροί και μηχανικοί του Δημοσίου θα μπαίνουν σε εφεδρεία

Σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα - εφεδρεία θα μπαίνουν και όσοι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΤΣΑΥ εργαζόμενοι στο Δημόσιο συγκεντρώνουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με 35 τουλάχιστον έτη ασφάλισης και το κατά περίπτωση απαιτούμενο όριο ηλικίας.

Αυτό διευκρινίζει εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης για τους μόνιμους υπαλλήλους που ασφαλίζονται στο Δημόσιο ή σε άλλον φορέα κύριας ασφάλισης (π.χ. ειδικό καθεστώς ΙΚΑ) και λόγω απασχόλησης ή ιδιότητας υπάγονται παράλληλα στην ασφάλιση του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΤΣΜΕΔΕ) ή του Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) ή ασφαλίζονται μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ ή στο ΤΣΑΥ.

Τα όρια
Με βάση τα όρια που ισχύουν οι παραπάνω ασφαλισμένοι θα πρέπει μέχρι 31/12/2011 να είχαν συμπληρώσει:

- 35 έτη ασφάλισης και ηλικία 58 ετών οι άνδρες και 56 ετών οι γυναίκες, ή
- 33 έτη ασφάλισης και ηλικία 63 ετών οι άνδρες και 58 ετών οι γυναίκες, καθώς μέχρι 31/12/2013 πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και συγχρόνως θα λάβουν σύνταξη που αντιστοιχεί σε 35 έτη ασφάλισης.

Υπολογισμός
Στους χρόνους ασφάλισης συμπεριλαμβάνονται ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας - ασφάλισης, ο χρόνος ασφάλισης σε οποιοδήποτε άλλο φορέα και το Δημόσιο καθώς και χρόνος που έχει αναγνωριστεί (π.χ. στρατιωτική υπηρεσία, πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης κ.λπ.)

Συμβασιούχοι
Τα ίδια ισχύουν, τηρουμένων των αναλογιών, και στην περίπτωση των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ. Ετσι, εκτός των υπαλλήλων που μέχρι 31/12/2011 συμπληρώνουν 35 έτη ασφάλισης και ηλικία 58 ετών οι άνδρες και 56 ετών οι γυναίκες, σε εφεδρεία θα τεθούν επιπροσθέτως και οι υπάλληλοι που μέχρι 31/12/2011 συμπλήρωσαν 33 έτη ασφάλισης και ηλικία 63 ετών οι άνδρες και 58 οι γυναίκες.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: