To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τι ζήτησε η τρόικα από τον Μ. Βορίδη

H αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των περιφερειακών αεροδρομίων μαζί με τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων και την απελευθέρωση του τμήματος της αγοράς των ΚΤΕΛ μονοπώλησαν τη συζήτηση που είχε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδης με το κλιμάκιο της τρόικας.

Απεναντίας, το μείζον ζήτημα της απελευθέρωσης του κλάδου των ταξί δεν τέθηκε στο τραπέζι, καθώς η τρόικα, που έχει ήδη στα χέρια της το προσχέδιο του υπουργείου, δεν προέβη σε παρατηρήσεις.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και των περιφερειακών αεροδρομίων δεν αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταφορών, καθώς το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας είναι εκείνο που ορίζει τους συμβούλους. «Εμείς, από την πλευρά μας, παρέχουμε όσα στοιχεία μας ζητηθούν και εκεί περιορίζεται η εμπλοκή μας», ανέφερε με νόημα ο υπουργός, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις εν λόγω ιδιωτικοποιήσεις.

Μάλιστα για το θέμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το βράδυ της Πέμπτης, έγινε συνάντηση μεταξύ στελεχών των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών με εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με δεδομένη και την εν εξελίξει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ενδεχόμενο να περιλαμβάνονται κρατικές ενισχύσεις στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ενδεικτικό των ισχυρών πιέσεων που ασκούνται είναι η τοποθέτηση της κυρίας Λέιλα Φερνάντες, στέλεχος του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας, η οποία απαίτησε ουσιαστικά την άνευ όρων ιδιωτικοποίηση της εταιρείας όχι στα τέλη του 2013 όπως έχει προγραμματιστεί, αλλά... τώρα!

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, που σημειωτέον εξαγγέλλεται κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια, ο κ. Βορίδης δεν είχε κάτι να σχολιάσει, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ευθύνη του Ταμείου Αξιοποίησης.

Την ίδια στιγμή, όμως, εμφανίστηκε αποφασισμένος να διεκδικήσει το ποσό των 80 εκατ. ευρώ, που οφείλουν μόνο για το 2011 υπουργεία και φορείς προς τον ΟΑΣΑ, για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με τα φθηνά εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των ΚΤΕΛ ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι η σχετική μελέτη που τρέχει για την απελευθέρωση της εν λόγω αγοράς εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη τον Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο καθυστέρησης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει το διοικητικό κόστος και το ύψος της εγγύησης για τις άδειες των φορτηγών.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
Νομοθετική ρύθμιση για την απλοποίηση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων ετοιμάζει το υπουργείο, ενώ όπως ενημέρωσε την τρόικα ο υπουργός, καταργήθηκε η διάταξη που επέτρεπε στο ΤΕΕ να οδηγεί στο πειθαρχικό τους μηχανικούς που ζητούσαν χαμηλότερες αμοιβές από αυτές που είχαν θεσπιστεί.

Οσον αφορά στο μετρό της Αθήνας, η σύμβαση για να ξεκινήσει η εγκατάσταση του συστήματος τηλεδιοίκησης της Siemens στους επτά σταθμούς που έχουν κολλήσει, θα υπογραφεί σε δύο εβδομάδες, - κατά τον κ. Βορίδη -, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση στην κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων τους προσεχείς μήνες.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ
Την έγκριση της τρόικας έλαβε το σχέδιο για την απελευθέρωση του ψηφιακού φάσματος, με χρονικό ορίζοντα έξι εβδομάδων, προκειμένου να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο.

Οι ελεγκτές ενημερώθηκαν επίσης για το fast truck στη διαδικασία αδειοδότησης για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και ζήτησαν την επίσπευση του νομοσχεδίου για το Telekom Package.

(Πηγή: Κέρδος)

(Πηγή: )

Ελα στη Vodafone με τον αριθμό σου!
Ανανέωσε το συμβόλαιό σου ή κάνε νέα σύνδεση εύκολα και γρήγορα και κέρδισε επιπλέον έκπτωση στο πάγιό σου ή στη συσκευή που επιθυμείς!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: